10H8M EROPAH KLASIK 4 NEGARA + KEUKENHOF TULIP FESTIVAL

Manchester - Liverpool - Bicester - London - Amsterdam - Keukenhof - Brussels - Paris - Versailles
Seorang Dewasa Bilik Berdua *

RM  7,390

Melawat Keukenhof Tulip Festival!
Harga Normal: RM 8,090
Harga Fiesta: RM 7,390
Warga Emas: RM 7,290
Melawat Keukenhof Tulip Festival!
Harga Normal: RM 8,090
Harga Fiesta: RM 7,390
Warga Emas: RM 7,290

Proceed Booking

  Kenapa Selamatbercuti.com?

 • Harga kompetitif tanpa kos terselindung
 • Pengendali professional & berpengalaman
 • Penyediaan makanan sesuai Muslim
 • Penjagaan waktu solat Musafir

Anda Ada Persoalan?

Sebarang pertanyaan lanjut, hubungi pakar pelancongan kami melalui Talian Bebas Tol / Whatsapp dan kami gembira untuk berbual dengan anda

Toll Free : 1 800 18 2884

Office : 03 9132 2884

Whatsapp : 013 500 2884

Max People : 30

Penerbangan

Aturcara

Hari 1KUALA LUMPUR – MUSCAT – MANCHESTER (MM)

Berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk penerbangan ke Manchester melalui Muscat. Setibanya di Manchester Airport, tetamu akan dibawa makan malam di restoran sebelum daftar masuk hotel.

Hari 2MANCHESTER – LIVERPOOL (SP/MM)

Selepas sarapan pagi di hotel, melawat melihat tarikan di kota Manchester ini seperti Manchester Town Hall iaitu dewan pentadbiran bandar dengan senibina era pemerintahan Victoria, John Rylands Library yang terkenal dengan gelaran ‘Real Life Hogwarts’ kerana senibina dalamannya yang menyerupai Hogwarts School of Witchcraft dalam filem Harry Potter serta melawat Ordsall Hall, rumah bersejarah yang berusia lebih dari 750 tahun. Lawatan diteruskan ke Stadium Old Trafford, salah satu stadium paling ikonik di dunia milik pasukan Manchester United yang menjadi satu kemestian apabila berkunjung ke Manchester. Seterusnya, tetamu akan bertolak ke Liverpool dan menikmati waktu bebas untuk membeli belah di Liverpool City Center. Tetamu juga boleh membeli belah di sepanjang perjalanan daripada Paradise St. dan Church St. Seterusnya, tetamu akan dibawa makan malam di Penny Lane Fish and Chips yang terkenal sebelum mendaftar masuk hotel.

Hari 3LIVERPOOL – BICESTER – LONDON (SP/MM)

Selepas bersarapan pagi di hotel, tetamu akan melawat Titanic Memorial, yang merupakan sebuah tugu peringatan yang didedikasikan kepada 244 jurutera kapal yang terkorban dalam menyelamatkan kapal Titanic sebelum karam dan Albert Dock, sebuah kompleks dermaga kapal dagang yang dibina pada 1841 dan kini menjadi ikon tarikan pelancong. Di sini, tetamu berpeluang melawat menerokai The Beatles Story iaitu sebuah muzium yang mempamerkan sejarah perjalanan dan zaman kegemilangan The Beatles. Selesai lawatan di Albert Dock, tetamu akan melewati kawasan yang menjadi inspirasi lagu The Beatles iaitu Penny Lane. Seterusnya, Tetamu akan dibawa untuk berfoto di Anfield Stadium yang merupakan stadium rasmi pasukan kebanggaan dan penuh sejarah di Merseyside ini iaitu Liverpool FC. Kemudian, tetamu akan bertolak ke Bicester Village untuk membeli belah pelbagai jenama terkenal di sini. Selepas selesai membeli belah, tetamu akan bertolak ke London. Tiba di London, tetamu akan menikmati makan malam dan mendaftar masuk hotel untuk berehat.

Hari 4LONDON (SP/MM)

Selepas bersarapan pagi di hotel, tetamu akan bertolak ke kota London dan dibawa melawat ke Buckhingham Palace, istana kediaman rasmi Ratu England di mana tetamu berpeluang melihat upacara pertukaran pengawal. Tetamu akan berjalan melalui Queen’s Walk, suatu kawasan yang unik dan terbaik untuk melihat pemandangan dan mengambil foto muzium kapal HMS Belfast, jambatan menara terkenal Tower Bridge yang boleh dinaikkan untuk membenarkan kapal melepasinya dan Tower of London, istana yang menyimpan takhta dan permata mahkota Ratu England. Melawat Westminster Abbey, gereja yang menyaksikan perkahwinan epik Putera William dan Kate Middleton, House of Parliament yang menempatkan sejarah dan kisah politik, serta lukisan dan karya seni yang mengagumkan. Seterusnya tetamu akan dibawa ke ikon kota London iaitu Big Ben (atau nama rasminya Elizabeth Tower), iaitu menara jam yang dibina pada 1859, Trafalgar Square, dataran yang dinamakan sempena kemenangan tentera laut British dalam Perang Napoleon, dan melepasi Downing Street yang dikawal rapi, di mana terletaknya kediaman dan pejabat rasmi Perdana Menteri UK. Kemudian, tetamu akan dibawa ke London Central Mosque untuk menunailan solat dan makan tengahari. Selepas makan tengahari, tetamu akan menikmati waktu bebas di Oxford Street. Selepas itu, menikmati makam malam kemudian, bertolak ke hotel dan berehat.

Hari 5LONDON – DOVER – CALAIS – AMSTERDAM (SP/MM)

Setelah sarapan pagi di hotel, bertolak ke pelabuhan Dover untuk menaiki feri ke Calais, Perancis, merentasi Selat Inggeris. Tiba di Calais dan bertolak ke Amsterdam. Setibanya di sana, tetamu bersiar-bersiar di kawasan sekitar atau membeli-belah di Kalverstraat sebelum makan malam di restoran dan daftar masuk hotel. Tetamu akan makan malam di iBoenda Restaurant. Kemudian bertolak ke hotel untuk mendaftar masuk dan berehat.

Hari 6AMSTERDAM – KEUKENHOF TULIP FESTIVAL (SP/MM)

Tetamu menikmati sarapan pagi di hotel. Hari yang indah ini dimulakan dengan melawat Keukenhof Tulip Festival yang berlangsung cuma selama 2 bulan di dalam setahun, di mana tetamu pastinya akan teruja melihat deretan bunga Tulip pelbagai warna sebentang sawah yang luas. Pasti pelbagai foto dan selfie menarik akan dapat dirakamkan di sini untuk dibawa pulang sebagai kenangan. Pulang ke Amsterdam dan singgah di Fatih Mosque untuk menunaikan solat, sebelum menuju ke Gassan Diamonds di mana tetamu akan diterangkan mengenai proses penghasilan berlian. Seterusnya, rasai pengalaman unik menaiki Canal Cruise menyusuri terusan di Amsterdam dan melihat rumah bot, bangunan bersejarah dan tinggalan benteng pertahanan dari Zaman Pertengahan. Acara bebas di Damrak Square di mana tetamu boleh berfoto di hadapan Royal Palace, salah satu daripada tiga istana di Belanda yang pernah didiami oleh Raja Louis Bonaparte dan National Monument iaitu tugu peringatan yang dibina sempena Perang Dunia Kedua, bersiar-bersiar di kawasan sekitar atau membeli-belah di Kalverstraat sebelum makan malam di restoran dan pulang ke hotel.

Hari 7AMSTERDAM – BRUSSEL – PARIS (SP/MM)

Selepas bersarapan, tetamu bertolak menuju ke ibu kota Belgium yang terkenal dengan coklat, Brussels dengan perjalanan mengambil masa kira-kira 3 jam. Sejurus tiba di Brussel, tetamu akan dibawa melawat Atomium, sebuah menara yang mempunyai 9 sfera yang dihubungkan berbentuk seunit atom, Grand Place, dataran tercantik di Eropah yang dikelilingi oleh Dewan Bandar, Balai Kota Brussel dan Maison du Roi (Rumah Roti), serta ikon terpenting kota Brussels Manneken Pis, iaitu arca seorang kanak-kanak lelaki yang membuang air kecil ke dalam kolam air pancut. Selesai lawatan di Brussel, bertolak ke Paris, makan malam dan daftar masuk hotel.

Hari 8PARIS (SP/MM)

Sarapan di hotel dan memulakan lawatan di kota metropolitan kedua terbesar di Eropah ini dengan Notre-Dame Cathedral, salah satu gereja terkenal di seantero dunia dengan seni bina Gothic Perancis yang sangat halus. Seterusnya tetamu akan dibawa melihat Louvre Museum, muzium paling besar di dunia yang terkenal dengan rekabentuk piramid kaca, Les Invalides, di mana makam Napoleon Bonaparte disimpan, Palais Garnier iaitu Opera House yang pernah digunakan sebagai lokasi penggambaran filem The Phantom of The Opera, dan tidak terkecuali Arc de Triomphe, yang terletak di hujung barat Champs-Elysees sebagai penghormatan kepada mereka yang berjuang sewaktu Perang Napoleon. Melawat Place de la Concorde, dataran dengan struktur binaan bercirikan gaya Louis Quinze, dan taman terbuka Trocadero Square yang merupakan tempat terbaik untuk mengambil gambar Eiffel Tower yang dibina pada tahun 1889 World’s Fair setinggi 324m untuk menikmati pemandangan indah kota Paris. Bersolat di Grand Mosque Paris sebelum aktiviti bebas di Avenue des Champs-Elysees di mana tetamu boleh bersiar-siar di jalan yang dianggap tercantik di dunia atau membeli-belah di butik mewah seperti Louis Vuitton, Mont-Blanc dan Sephora. Makan malam dan pulang ke hotel.

Hari 9PARIS – VERSAILLES – MUSCAT (SP)

Setelah sarapan pagi di hotel, tetamu akan dibawa melawat Chateau de Versailles, kediaman diraja di kota lama Versailles yang terkenal dengan Hall of Mirrors, galeri yang mempunyai sebanyak 357 cermin, dan tamannya yang seluas 30,000 ekar, mempunyai 400 buah arca dan 1,400 kolam air pancut. Selesai lawatan, tetamu akan dibawa membeli-belah di Galeries Lafayette, syurga pakaian dan hub fesyen haute couture dengan struktur kubah dan binaannya yang moden dan memukau sebelum bertolak ke Lapangan Terbang Charles De Gaulle untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

Hari 10MUSCAT - KUALA LUMPUR

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Harga Pakej

Hotel

BANDAR RATING NAMA HOTEL
Liverpool 3* Hotel Ibis Liverpool Centre atau setaraf
Manchester 3* Hotel Ibis Manchester Centre atau setaraf
London 3* Hotel Ibis London Heathrow atau setaraf
Paris 3* Hotel Campanile atau setaraf
Amsterdam 3* Hotel Ibis Schipol atau setaraf

Jadual Penerbangan

FLIGHT

DARI

KE

BERLEPAS

KETIBAAN

WY 822

KUL

MCT

0935

1220

WY 105

MCT

MAN

1400

1805

WY 132

CDG

MCT

2110

0720

WY 823

MCT

KUL

0855

1940

Tarikh

4, 11 April 2019

Pakej Termasuk

 • Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan segala cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan bertaraf 3* sepanjang lawatan (rujuk senarai hotel ditawarkan).
 • Cukai bandar (city tax) di Liverpool, London, Paris, dan Amsterdam.
 • Sarapan pagi di hotel dan makan malam sesuai Muslim sepanjang lawatan.
 • Tiket masuk ke tempat lawatan: The Beatles Story, Keukenhof Tulip Festival, Amsterdam Canal Cruise dan Chateau de Versailles.
 • Pengangkutan kapal persiaran dari Dover ke Calais.
 • Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yang selesa.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong yang berpengalaman.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran.
 • Diiringi ketua rombongan yang terlatih profesional dari Wan Vacation Sdn. Bhd.
 • Percuma edisi beg kembara khas (kecuali bayi) Wan Vacation Sdn. Bhd.

Pakej Tidak Termasuk

 • Tiket masuk ke Eiffel Tower.
 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurans kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam tarikh perlepasan).
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.
Galeri