5H4M Hanoi – Nin Binh – Halong Bay

Hanoi - Masjid Al-Noor - Kuil Sastera - Tasik Hoan Kiem - Dai Nghien - Ngoc Son - Cyclo trip - Water Puppet show - Plaza Trang Tien / Old Quarter / Dong Xuan Market / bandar Diraja / Vincom - Ninh Binh - Tam Toc / Trang An - Hoa Lu Ancient Capital - Kompleks Ho Chi Minh - Ba Dinh square - Istana Presiden - Rumah Uncle Ho - pagoda One Pillar - Muzium sejarah tentera Vietnam - Halong Bay - Halong Wharf - Gua Thien Cung & Dau Go
Harga Seorang Dewasa Bermula Dari *

RM 1130

Muslim Tour
Harga serendah RM 1130
Muslim Tour
Harga serendah RM 1130

Proceed Booking

  Kenapa Selamatbercuti.com?

 • Harga kompetitif tanpa kos terselindung
 • Pengendali professional & berpengalaman
 • Penyediaan makanan sesuai Muslim
 • Penjagaan waktu solat Musafir

Anda Ada Persoalan?

Sebarang pertanyaan lanjut, hubungi pakar pelancongan kami melalui Talian Bebas Tol / Whatsapp dan kami gembira untuk berbual dengan anda

Toll Free : 1 800 18 2884

Office : 03 9132 2884

Whatsapp : 014 744 4440

Max People : 30
Aturcara

Hari 1Kuala Lumpur - Hanoi (MM)

Setibanya di Lapangan Terbang Noi Bai, bertolak ke hotel untuk daftar masuk. Kemudian, tetamu dibawa melawat tempat-tempat menarik seperti Masjid Al-Noor, Kuil Sastera, Tasik Hoan Kiem,Dai Nghien, dan Ngoc Son; kuil yang terletak atas pulau di utara Tasik Hoan Kiem dan disambungkan ke tanah besar oleh jambatan The Huc. Tetamu seterusnya dibawa menikmati One Hour Cyclo trip atau Kereta Elektrik sekitar Hanoi Old Quarter, dan juga pertunjukan boneka air. Tetamu turut diberi pilhan untuk membeli-belah di Plaza Trang Tien, Old Quarter, market Dong Xuan, bandar Diraja, atau di Vincom. Makan malam di restoran tempatan dan pulang ke hotel.

Hari 2Hanoi - Ninh Binh - Hao Lu - Hanoi (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Tetamu dibawa ke Ninh Binh yang mengambil masa kira-kira 2 jam perjalanan. Sebelum lawatan diteruskan dengan menaiki sampan, tetamu akan diberi dua pilihan. Pilhan pertama di mana tetamu akan melalui bawah Tam Coc iaitu Tiga Gua (Hang Ca, Hang Giua dan Hang Coi) serta melepasi sawah padi dan kolam teratai. Manakala pilihan kedua ialah tetamu akan melalui Kompleks Landskap Sains Trang An yang secara rasminya telah diiktiraf oleh UNESCO sebagai campuran semula jadi dan warisan kebudayaan dunia. Lawatan diteruskan ke Hoa Lu Ancient Capital dan bertolak balik ke Hanoi. Makan tengah hari dan makan malam di restoran tempatan sebelum pulang ke hotel.

Hari 3Hanoi - Halong Bay (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Lawatan dimulakan di Kompleks Ho Chi Minh (termasuk makam Ho Chi Minh), Ba Dinh square dan Istana Presiden (hanya boleh dilihat dari luar). Kemudian, tetamu dibawa ke Rumah Uncle Ho di jangkungan, pagoda One Pillar; kuil bersejarah Buddha yang merupakan kuil paling ikonik di Vietnam selain ‘Perfume Temple’, dan juga Muzium Sejarah Tentera Vietnam. Makan tengah hari di restoran tempatan sebelum bertolak ke Halong Bay (kira-kira 3 jam setengah perjalanan). Daftar masuk hotel dan makan malam di restoran tempatan.

Hari 4Halong Bay - Hanoi (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Tetamu dibawa menaiki bot ke Halong Wharf (4 jam perjalanan) dan berpeluang menyaksikan Gua Thien Chung dan Gua Dau Go Grotto; gua semula jadi dengan pembentukan pelbagai stalaktit & stalagmit serta lampu berwarna-warni. Makan tengah hari di atas bot. Selesai pelayaran, tetamu diberi pilhan untuk membeli-belah di Plaza Trang Tien, Old Quarter atau market Dong Xuan. Makan malam di restoran tempatan dan daftar masuk hotel.

Hari 5Hanoi - Kuala Lumpur (SP)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar. Waktu bebas sebelum bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

Harga Pakej

SEBUT HARGA (RM – Harga Seorang Dewasa Bilik Berdua/Bertiga)

Group Size

Standard 3*

Deluxe 4*

Luxury 5*

2-4

1995

2140

2610

5-9

1650

1775

2250

10-15

1305

1450

1920

16-20

1130

1280

1750

*Bilik seorang akan dikenakan caj tambahan

Hotel

HOTEL

Kategori

Nama

Standard 3*

Hotel Adamas & New Stars atau setaraf

Deluxe 4* 

Hotel Chalcedony & MK Premier atau setaraf

Luxury 5*

Hotel Apricot & Muong Thanh Quang Ninh

atau setaraf

Penerbangan

Pakej ini tidak termasuk tiket penerbangan.
Sertakan permintaan tiket penerbangan di borang tempahan di bawah untuk tawaran harga tiket penerbangan yang terbaik. 

Perlepasan

Sepanjang Tahun

Harga Termasuk
 • Penginapan 4 malam di hotel dengan sarapan
 • Makan tengah hari dan makan malam seperti jadual
 • Pengangkutan berhawa dingin
 • Pemandu pelancong berbahasa Inggeris/Cina
 • Semua bayaran masuk seperti jadual
 • Pertunjukan Boneka Air, 4 jam palayaran ke Halong Bay dan sampan ke Tam Toc / Trang An
 • Tisu dan air mineral 1 botol/pax/hari

Pakej Tidak Termasuk

 • Tiket penerbangan dan cukai lapangan terbang
 • Tipping untuk pemandu pelancong dan pemandu
 • Insurans perjalanan
 • Perbelanjaan peribadi seperti telefon, dobi, cenderamata dan sebagainya
Peta Perjalanan

Galeri