Call us 24 hours, 7 days

Series Departure Package > Balkan > Kembara Balkan 6 Negara [14H11M]​​

Previous slide
Next slide

Kembara Balkan 6 Negara [14H11M]​​

Greece - Macedonia - Albania - Montenegro - Bosnia & Herzegovina - Croatia

Harga Termasuk: Tiket masuk Acropolis of Athenes, Tunnul of Hope, Blagaj Vrelo Bosna, Plitvice Lake National Park

Berkumpul di KLIA 1 untuk menaiki penerbangan ke Athens (transit di Istanbul).

McArthurGlen Outlet di mana tetamu berpeluang untuk membeli-belah barangan berjenama terkenal seperti Versace, Salvatore Ferragamo, Polo, Guess dan banyak lagi pada harga diskaun yang cukup lumayan. Masa bebas di Plakka Shopping District untuk membeli cenderahati atau berjalan-jalan. Bermalam di Athens

Memulakan lawatan di Athens: Acropolis of Athens, sebuah kubu purba yang terletak di atas kota Athens dan mengandungi sisa-sisa bangunan kuno seperti Propylaia dan Temple of Athena Nike yang mempunyai ciri seni bina dan bersejarah yang hebat, yang paling terkenal adalah Parthenon. Odeon of Herodes Atticus- Teater yang dibina pada 161 C.E oleh Herodes Atticus untuk penghormatan kepada isterinya, Aspasia Annia Regilla. Sepanjang 106 tahun kewujudannya, ia boleh menampung orang ramai sehingga 5000 orang. Berfoto di Presidential Mansion yang terletak di Syntagma Square. Bermalam di Athens.

Lawatan di Kalambaka: Great Meteoron Monastery, biara tertua dan terbesar dan akan dibawa ke beberapa tempat yang cukup menarik untuk mengambil gambar pemandangan kawasan yang dipanggil Meteora ini. Bermalam di Kalambaka.

Lawatan di Bitola:
Melawat Yeni Mosque, dibina pada tahun 1558 dengan menara setinggi 40m yang kini merupakan galeri seni dan Clock Tower setinggi 30m dibina pada tahun 1830. Berfoto di Magnolia Square Philip II Statue & Magnolia Square.

Lawatan di Ohrid:
Zeynel Abidin Mosque yang dibina pada abad ke-17 yang menempatkan makam Emir pertama Ohrid.Masa bebas untuk menerokai Cinar Square dan Old Bazaar Street. Nikmati pemandangan indah tasik semulajadi, Lake Ohrid. Bermalam di Ohrid.

Lawatan di Tirana : Clock Tower of Tirana yang dibina oleh orang Turki pada tahun 1811 setinggi 35m dan melepasi Pyramid of Tirana, National History Museum dan juga Skanderberg Square yang gah dengan arca Skanderbeg Monument. Ethem Bey Mosque, dibina pada tahun 1791, masjid ini menjadi pemangkin kejatuhan komunisme negara ini.

Lawatan di Budva:
Melawat tarikan-tarikan yang terdapat di dalam Old Town Budva yang terletak di tepi Laut Adriatic seperti; Ancient City Remains, Old City Walls, Poets Square, Churches Square dan Citadel.

Lawatan di Kotor:
Melawat Kotor yang merupakan Tapak Warisan Dunia UNESCO. Tetamu akan dibawa melihat monument-monumen bersejarah di dalam Old Town Kotor seperti: Kotor City Walls, Arms Square, Clock Tower, Prince’s Palace, Napoleon’s Theatre, Cathedral of St Tripun, Maritime Museum. Bermalam di Trebinje.

Lawatan di bandar Dubrovnik:
Rector’s Palace yang pernah menjadi istana pemerintahan kota ini antara abad ke-14 hingga 18. Franciscan Church and Monastery yang dibina pada tahun 1360 namun telah beberapa kali musnah dek bencana. Sponza Palace, Clock Tower dan Orlando’s Column yang menggambarkan pahlawan Dubrovnik abad ke-8 yang terletak di Luza Square Stradun.

Lawatan di Blagaj:
Melawat punca mata air yang cukup jernihdan menawan pandangan iaitu Buna RiverSpring dan di tebingnya terletak sebuahsekolah ahli sufi Dervish Tekke. Bermalam diMostar.

Lawatan di Mostar:
Old Bridge Stari Most yang merupakan ikon pelancongan kepada perkampungan dan negara ini. Koski Mehmed Pasha Mosque yang dibina pada 1618 dan Turkish Hammam yang wujud sejak abad ke-16 lagi sejak zaman pemerintahan Uthmaniyyah. Masa bebas untuk membeli-belah di Kujundziluk OldBazaar yang mana menjual pelbagai jenisbarangan buatan tempatan dan cenderamata.

Lawatan sekitar Sarajevo:
Tunnel of Hope iaitu sebuah rumah yang terdapat di dalamnya terowong keluar masuk rakyat Bosnia dari kepungan tentera Serbiake atas bandar Sarajevo bagi mendapatkanbekalan makanan dan ubatan ketika PerangBosnia. Bermalam di Sarajevo.

Lawatan di Sarajevo:
National ParkVrelo Bosne – Taman yang sangat indah dengan pokok-pokok yangditanam sepanjang Bosna River yang mengalir di kaki bukit Mount Igman. Bascarsija atau Old Town Bazaar di tengah bandar Sarajevo untuk membeli-belah sambilberfoto di Sebilj iaitu sebuah monumen kayu yang dibina pada tahun 1753. Gazi Husrev-bey Mosque yang merupakan masjid yang terbesar di negara ini dibina pada tahun 1530di zaman Uthmaniyyah dan Sahat Kula iaitu sebuah menara jam yang dibina seawal abad ke-17. Bermalam di Sarajevo.

Lawatan di Ahmici:
Shahid Memorial and Mosque (116 Monument) di mana perkampungan ini telah diserang oleh tentera Croatia dan membunuh seramai 116 orang. Presiden Croatia sendiri pernah melawat ke monumen ini sebagai tanda kekesalan mereka.

Lawatan di Travnik:
Travnik Castle atau dikenali sebagai StariGrad Castle (Old Castle), pernah menjadi ibukota Uthmaniyyah di Bosnia. Melawat Ahmicimemorial, Ibrahim Pasha Medrese, Varos Mosque, dan Blue Water Spring.

Lawatan di Jajce:
Berfoto di Pliva Waterfall yang setinggi 27m dan Watermills Open Air Museum yang cukup unik dengan binaan 20 buah rumah kinci air kayu di atas Pliva River. Bermalam di Bihac.

Menikmati keindahan alam semula jadi di Plitvice Lakes National Park setanding dengan gelaran yang diberi padanya iaitu Syurga Dunia. Kawasan taman negara ini cukup indah dengan panorama memukau airterjun dan tasiknya di mana tetamu boleh menyelusuri titi kayu yang dibina di sepanjang tasik ini, malahan boleh meraih pengalaman menaiki bot persiaran menyusuri tasik. Bermalam di Zagreb.

Cathedral of St. Stephen terletak di Kaptol adalah sebuah institusi Katolik Roman dan bukan sahaja bangunan tertinggi di Croatia tetapi juga bangunan suci yang paling monumental dalam gaya Gothic tenggara Alps. Dolac Market , adalah pasar petani yang terletak di Gornji Grad – Medveščak, kota Zagreb, Croatia. Dolac adalah pasar petani paling terkenal di Zagreb. The StoneGate , adalah salah satu mercu tanda yanglebih penting dari Bandar Utama Zagreb. Iadibina pada abad ke-13, dan mendapat penampilannya sekarang pada abad ke-18. Mark’s Square merupakan dataran utama terletak di Old Zagreb, seterusnya melawat Ban Jelacic Square dan Zagreb City Skale Model . Strossmayer Promenade untuk melihat pemandangan panoramic bandar Zagreb. Bertolak ke Lapangan Terbang Zagreb bagi penerbangan pulang ke Kuala Lumpur

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

 • Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuksurcaj minyak dan segala cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan bertaraf 3*/4* sepanjang lawatan(rujuk senarai hotel ditawarkan).
 • Cukai bandar (city tax)
 • Sarapan pagi di hotel, makan tengahari dan makanmalam sesuai Muslim sepanjang lawatan.
 • Tiket masuk ke tempat lawatan: Acropolis of Athens,Tunnel of Hope, Blagaj Vrelo Bosna,Plitvice Lakes National Park.
 • Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yangselesa.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong berbahasa Inggerisyang berpengalaman sepanjang lawatan.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu baspersiaran.
 • Ketua rombongan yang terlatih profesional dari WanVacation Sdn. Bhd.
 • Percuma edisi beg kembara khas (kecuali bayi)
 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kamibagi khidmat nasihat dan pembelian premium insuranskembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketikawaktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya adadinyatakan di dalam tarikh perlepasan).
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bardan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan selain dari yangdinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcaradan pakej termasuk.

Warga Emas

RM10,940

RM10,740

Dewasa

RM10,990

RM10,790

Child Twin

RM10,590

RM10,390

Child W/Bed

RM9,390

RM9,190

Child No Bed

RM8,790

RM8,590

Untuk pertanyaan lanjut & tempahan

Hari

Pesawat

Sektor

ETD

ETA

01

QR 853

KUL - DOH

2025

2245

02

QR 211

DOH - ATH

0150

0640

13

QR 218

ZAG - DOH

1545

2300

14

QR 4991

DOH - KUL

0130

1355

LOKASI

BIL MLM

NAMA HOTEL

RATING

Athens

02

Hotel Poseidon atau setaraf

Kalambaka

01

Hotel Famissi Eden atau setaraf

Ohrid

01

Hotel Rozafa atau setaraf

Trebinje

01

Hotel Bellevue atau setaraf

Mostar

01

Hotel Eden atau setaraf

Sarajevo

02

Hotel Holiday atau setaraf

Bihac

01

Hotel Emporium atau setaraf

Zagreb

01

Hotel Astoria atau setaraf

Untuk pertanyaan lanjut & tempahan:

Berhubung terus dengan kami untuk sebarang persoalan berkaitan persiapan percutian anda.

Kami akan respon kurang dari 1 jam pada waktu pejabat Isnin-Jumaat (9.00am-4.00pm) & keesokan harinya sekiranya anda berhubung diluar waktu pejabat.

Emy

Senior Customer Service

Feenaz

Customer Service

Wani

Customer Service Assistant

Dewasa

RM10,940

RM10,740

Dewasa

RM10,990

RM10,790

Headquarters

Wan Vacation Sdn Bhd
selamatbercuti.com

221-1, Jalan Sarjana,
Taman Connaught,
56000 Kuala Lumpur
03 9132 2884
info@selamatbercuti.com

Putrajaya

Wan Vacation Sdn Bhd
87A, Jalan Diplomatik,
Presint 15,
62050 Putrajaya
03 8893 0084
putrajaya@selamatbercuti.com

Toll Free: 1800 18 2884

Customer Service:
010 285 2884
011 1111 2884
012 963 2884

Tours:
012 269 2884
010 530 2884

Ticketing: 013 500 2884

Marketing: 012 927 2884

Sales: 012 963 2884

Wan Vacation Sdn Bhd (KPL 6811)
Tentang Kami
Pengarah & GM
Lesen Operasi
Kerjay

Pakej Percutian Ke Balkan: Pengembaraan Menakjubkan Melintasi Destinasi Terkenal

Selamat datang ke pakej percutian ke Balkan yang menawarkan pengembaraan tak terlupakan di destinasi paling menarik di wilayah ini. Nikmati keajaiban klasik, kecantikan alam semula jadi, dan warisan budaya dengan penuh pengalaman.

Destinasi Hebat Dalam Pakej Percutian Kami:

Greece:
 • Athens: Melawat kota klasik dengan Acropolis dan Parthenon yang menakjubkan.
 • Kalambaka: Mengagumi keunikan batu-batu besar yang menjadi tempat monasteri terapung.
Macedonia:
 • Bitola: Menyaksikan keindahan arsitektur klasik di Masjid Jeni dan Taman Pelican.
 • Ohrid: Menyelami keunikan bandar dan tasik UNESCO dengan seni bina lama dan gereja-gereja bersejarah.
Albania:
 • Tirana: Memahami kehidupan warna-warni ibu kota Albania dengan gedung-gedung unik dan pasar tradisional.
 • Shkoder: Melawat kastil kuno Rozafa dan menikmati keindahan tasik yang menenangkan.
Montenegro:
 • Budva: Menyusuri tepi pantai yang menakjubkan dengan pantai-pantai indah dan kawasan lama yang mempesona.
 • Kotor: Menyaksikan kecantikan bandar bersejarah dilindungi oleh tembok kuno, dikelilingi oleh gunung.
Bosnia:
 • Sarajevo: Merasai kepelbagaian budaya dan sejarah di bandar yang indah ini.
 • Ahmici: Mengenang tragedi sejarah semasa perang Bosnia.
 • Travnik: Menikmati kota bersejarah dengan kastil kuno dan arsitektur Ottoman yang menarik.
 • Jajce: Menikmati air terjun cantik dan melawat benteng bersejarah.
 • Bihac: Menyelami keindahan alam semula jadi di sepanjang sungai Una.
Croatia:
 • Dubrovnik: Meneroka bandar bersejarah dengan tembok kuno di pinggir laut Adriatik.
 • Plitvice Lake: Menyaksikan keindahan tasik-tasik air jernih dan air terjun yang menakjubkan.
 • Zagreb: Mengagumi gabungan sejarah klasik dan budaya moden di ibu kota Croatia.

Tempah Pakej Percutian Ke Balkan Anda Hari Ini!

Sertailah kami dalam pengembaraan ke Balkan yang menakjubkan ini. Hubungi kami di [Nombor Telefon] atau [Laman Web] untuk maklumat lanjut dan tempahan pakej percutian yang menyeronokkan dan memberi peluang kepada anda untuk merasai keunikan Balkan.

Jom jelajah keindahan wilayah Balkan dengan pakej percutian kami yang dirangka khas untuk memenuhi kehendak pengembaraan anda!

Private Tour
Request

Please fill in all required information for us to propose the best packages for you