Call us 24 hours, 7 days

Series Departure Package > Balkan > Kembara Balkan 6 Negara [14H11M]​​

Previous slide
Next slide

Kembara Balkan 6 Negara [14H11M]​​

GREECE - Athens - Kalambaka - MACEDONIA - Bitola - Ohrid - ALBANIA - Tirana - Shkoder - MONTENEGRO - Budva - Kotor - Trebinje - Pocitelj - Blagaj - BOSNIA - Sarajevo - Ahmici - Travnik - Jajce - Bihac - CROATIA - Dubrovnik - Plitvice Lake - Zagreb

Berkumpul di KLIA 1 untuk menaiki penerbangan ke Athens (transit di Istanbul).

McArthurGlen Outlet di mana tetamu berpeluang untuk membeli-belah barangan berjenama terkenal seperti Versace, Salvatore Ferragamo, Polo, Guess dan banyak lagi pada harga diskaun yang cukup lumayan. Masa bebas di Plakka Shopping District untuk membeli cenderahati atau berjalan-jalan. Bermalam di Athens

Memulakan lawatan di Athens: Acropolis of Athens, sebuah kubu purba yang terletak di atas kota Athens dan mengandungi sisa-sisa bangunan kuno seperti Propylaia dan Temple of Athena Nike yang mempunyai ciri seni bina dan bersejarah yang hebat, yang paling terkenal adalah Parthenon. Odeon of Herodes Atticus- Teater yang dibina pada 161 C.E oleh Herodes Atticus untuk penghormatan kepada isterinya, Aspasia Annia Regilla. Sepanjang 106 tahun kewujudannya, ia boleh menampung orang ramai sehingga 5000 orang. Berfoto di Presidential Mansion yang terletak di Syntagma Square. Bermalam di Athens.

Lawatan di Kalambaka: Great Meteoron Monastery, biara tertua dan terbesar dan akan dibawa ke beberapa tempat yang cukup menarik untuk mengambil gambar pemandangan kawasan yang dipanggil Meteora ini. Bermalam di Kalambaka.

Lawatan di Bitola:
Melawat Yeni Mosque, dibina pada tahun 1558 dengan menara setinggi 40m yang kini merupakan galeri seni dan Clock Tower setinggi 30m dibina pada tahun 1830. Berfoto di Magnolia Square Philip II Statue & Magnolia Square.

Lawatan di Ohrid:
Zeynel Abidin Mosque yang dibina pada abad ke-17 yang menempatkan makam Emir pertama Ohrid.Masa bebas untuk menerokai Cinar Square dan Old Bazaar Street. Nikmati pemandangan indah tasik semulajadi, Lake Ohrid. Bermalam di Ohrid.

Lawatan di Tirana : Clock Tower of Tirana yang dibina oleh orang Turki pada tahun 1811 setinggi 35m dan melepasi Pyramid of Tirana, National History Museum dan juga Skanderberg Square yang gah dengan arca Skanderbeg Monument. Ethem Bey Mosque, dibina pada tahun 1791, masjid ini menjadi pemangkin kejatuhan komunisme negara ini.

Lawatan di Budva:
Melawat tarikan-tarikan yang terdapat di dalam Old Town Budva yang terletak di tepi Laut Adriatic seperti; Ancient City Remains, Old City Walls, Poets Square, Churches Square dan Citadel.

Lawatan di Kotor:
Melawat Kotor yang merupakan Tapak Warisan Dunia UNESCO. Tetamu akan dibawa melihat monument-monumen bersejarah di dalam Old Town Kotor seperti: Kotor City Walls, Arms Square, Clock Tower, Prince’s Palace, Napoleon’s Theatre, Cathedral of St Tripun, Maritime Museum. Bermalam di Trebinje.

Lawatan di bandar Dubrovnik:
Rector’s Palace yang pernah menjadi istana pemerintahan kota ini antara abad ke-14 hingga 18. Franciscan Church and Monastery yang dibina pada tahun 1360 namun telah beberapa kali musnah dek bencana. Sponza Palace, Clock Tower dan Orlando’s Column yang menggambarkan pahlawan Dubrovnik abad ke-8 yang terletak di Luza Square Stradun.

Lawatan di Blagaj:
Melawat punca mata air yang cukup jernihdan menawan pandangan iaitu Buna RiverSpring dan di tebingnya terletak sebuahsekolah ahli sufi Dervish Tekke. Bermalam diMostar.

Lawatan di Mostar:
Old Bridge Stari Most yang merupakan ikon pelancongan kepada perkampungan dan negara ini. Koski Mehmed Pasha Mosque yang dibina pada 1618 dan Turkish Hammam yang wujud sejak abad ke-16 lagi sejak zaman pemerintahan Uthmaniyyah. Masa bebas untuk membeli-belah di Kujundziluk OldBazaar yang mana menjual pelbagai jenisbarangan buatan tempatan dan cenderamata.

Lawatan sekitar Sarajevo:
Tunnel of Hope iaitu sebuah rumah yang terdapat di dalamnya terowong keluar masuk rakyat Bosnia dari kepungan tentera Serbiake atas bandar Sarajevo bagi mendapatkanbekalan makanan dan ubatan ketika PerangBosnia. Bermalam di Sarajevo.

Lawatan di Sarajevo:
National ParkVrelo Bosne – Taman yang sangat indah dengan pokok-pokok yangditanam sepanjang Bosna River yang mengalir di kaki bukit Mount Igman. Bascarsija atau Old Town Bazaar di tengah bandar Sarajevo untuk membeli-belah sambilberfoto di Sebilj iaitu sebuah monumen kayu yang dibina pada tahun 1753. Gazi Husrev-bey Mosque yang merupakan masjid yang terbesar di negara ini dibina pada tahun 1530di zaman Uthmaniyyah dan Sahat Kula iaitu sebuah menara jam yang dibina seawal abad ke-17. Bermalam di Sarajevo.

Lawatan di Ahmici:
Shahid Memorial and Mosque (116 Monument) di mana perkampungan ini telah diserang oleh tentera Croatia dan membunuh seramai 116 orang. Presiden Croatia sendiri pernah melawat ke monumen ini sebagai tanda kekesalan mereka.

Lawatan di Travnik:
Travnik Castle atau dikenali sebagai StariGrad Castle (Old Castle), pernah menjadi ibukota Uthmaniyyah di Bosnia. Melawat Ahmicimemorial, Ibrahim Pasha Medrese, Varos Mosque, dan Blue Water Spring.

Lawatan di Jajce:
Berfoto di Pliva Waterfall yang setinggi 27m dan Watermills Open Air Museum yang cukup unik dengan binaan 20 buah rumah kinci air kayu di atas Pliva River. Bermalam di Bihac.

Menikmati keindahan alam semula jadi di Plitvice Lakes National Park setanding dengan gelaran yang diberi padanya iaitu Syurga Dunia. Kawasan taman negara ini cukup indah dengan panorama memukau airterjun dan tasiknya di mana tetamu boleh menyelusuri titi kayu yang dibina di sepanjang tasik ini, malahan boleh meraih pengalaman menaiki bot persiaran menyusuri tasik. Bermalam di Zagreb.

Cathedral of St. Stephen terletak di Kaptol adalah sebuah institusi Katolik Roman dan bukan sahaja bangunan tertinggi di Croatia tetapi juga bangunan suci yang paling monumental dalam gaya Gothic tenggara Alps. Dolac Market , adalah pasar petani yang terletak di Gornji Grad – Medveščak, kota Zagreb, Croatia. Dolac adalah pasar petani paling terkenal di Zagreb. The StoneGate , adalah salah satu mercu tanda yanglebih penting dari Bandar Utama Zagreb. Iadibina pada abad ke-13, dan mendapat penampilannya sekarang pada abad ke-18. Mark’s Square merupakan dataran utama terletak di Old Zagreb, seterusnya melawat Ban Jelacic Square dan Zagreb City Skale Model . Strossmayer Promenade untuk melihat pemandangan panoramic bandar Zagreb. Bertolak ke Lapangan Terbang Zagreb bagi penerbangan pulang ke Kuala Lumpur

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

 • Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuksurcaj minyak dan segala cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan bertaraf 3*/4* sepanjang lawatan(rujuk senarai hotel ditawarkan).
 • Cukai bandar (city tax)
 • Sarapan pagi di hotel, makan tengahari dan makanmalam sesuai Muslim sepanjang lawatan.
 • Tiket masuk ke tempat lawatan: Acropolis of Athens,Tunnel of Hope, Blagaj Vrelo Bosna,Plitvice Lakes National Park.
 • Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yangselesa.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong berbahasa Inggerisyang berpengalaman sepanjang lawatan.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu baspersiaran.
 • Ketua rombongan yang terlatih profesional dari WanVacation Sdn. Bhd.
 • Percuma edisi beg kembara khas (kecuali bayi)
 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kamibagi khidmat nasihat dan pembelian premium insuranskembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketikawaktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya adadinyatakan di dalam tarikh perlepasan).
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bardan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan selain dari yangdinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcaradan pakej termasuk.

Single

RM12,290

RM12,890

Twin/Triple

RM11,090

RM10,490

Child Twin

RM11,090

RM10,490

Child W/Bed

RM9,990

RM9,390

Child No Bed

RM8,790

RM8,190

Untuk pertanyaan lanjut & tempahan

Hari

Pesawat

Sektor

ETD

ETA

01

TK 61

KUL - IST

2305

0445

02

TK 1843

IST - ATH

0740

0905

13

TK 1056

ZAG - IST

2030

2340

14

TK 60

IST - KUL

0120

1640

LOKASI

BIL MLM

NAMA HOTEL

RATING

Athens

02

Hotel Poseidon atau setaraf

Kalambaka

01

Hotel Famissi Eden atau setaraf

Ohrid

01

Hotel Rozafa atau setaraf

Trebinje

01

Hotel Bellevue atau setaraf

Mostar

01

Hotel Eden atau setaraf

Sarajevo

02

Hotel Holiday atau setaraf

Bihac

01

Hotel Emporium atau setaraf

Zagreb

01

Hotel Astoria atau setaraf

Untuk pertanyaan lanjut & tempahan:

Berhubung terus dengan kami untuk sebarang persoalan berkaitan persiapan percutian anda.

Kami akan respon kurang dari 1 jam pada waktu pejabat Isnin-Jumaat (9.00am-4.00pm) & keesokan harinya sekiranya anda berhubung diluar waktu pejabat.

Emy

Senior Customer Service

Feenaz

Customer Service

Wani

Customer Service Assistant

Single

RM12,290

RM12,890

Twin/Triple

RM11,090

RM10,490

Headquarters

Wan Vacation Sdn Bhd
selamatbercuti.com

221-1, Jalan Sarjana,
Taman Connaught,
56000 Kuala Lumpur
03 9132 2884
info@selamatbercuti.com

Putrajaya

Wan Vacation Sdn Bhd
87A, Jalan Diplomatik,
Presint 15,
62050 Putrajaya
03 8893 0084
putrajaya@selamatbercuti.com

Toll Free: 1800 18 2884

Customer Service:
010 285 2884
011 1111 2884
012 963 2884

Tours:
012 269 2884
010 530 2884

Ticketing: 013 500 2884

Marketing: 012 927 2884

Sales: 012 963 2884

Wan Vacation Sdn Bhd (KPL 6811)
Tentang Kami
Pengarah & GM
Lesen Operasi
Kerjay

Private Tour
Request

Please fill in all required information for us to propose the best packages for you