Our Story

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 06:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Phone

Latest News

  No posts were found.

Top
10H7M BALKANS ESTETIKA – Malaysia Travel Agency – Muslim Tour Packages – Flight Ticketing
fade
5941
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-5941,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,voyage child theme-child-ver-1.0.1,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

10H7M BALKANS ESTETIKA

10H7M BALKANS ESTETIKA

per person

KUALA LUMPUR – ISTANBUL: Berkumpul di Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA) untuk penerbangan ke Sarajevo melalui Istanbul.

10H7M BALKANS ESTETIKA

SARAJEVO – MOSTAR – TREBINJE – DUBROVNIK – KOTOR – BUDVA – BAR – SHKODER – TIRANA – OHRID – SKOPJE – SOFIA – BUCHAREST

HARI 1: KUALA LUMPUR – ISTANBUL

Berkumpul di Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA) untuk penerbangan ke Sarajevo melalui Istanbul.

HARI 2: ISTANBUL – SARAJEVO (MT/MM)

Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Sarajevo. Mulakan lawatan ke Tunnel of Hope iaitu sebuah rumah yang terdapat di dalamnya terowong keluar masuk rakyat Bosnia dari kepungan tentera Serbia ke atas bandar Sarajevo bagi mendapatkan bekalan makanan dan ubatan. Seterusnya, tetamu akan dibawa ke kawasan Bascarsija atau Old Town Bazaar di tengah bandar Sarajevo untuk membeli-belah sambil berfoto di Sebilj iaitu sebuah monumen kayu yang dibina pada tahun 1753, bersolat di Gazi Husrev-bey Mosque yang merupakan masjid yang terbesar di negara ini dibina pada tahun 1530 di zaman Uthmaniyyah. Sacred Heart Cathedral yang cukup terkenal kerana binaannya dan di hadapannya terletak salah satu tapak Sarajevo Roses, nama yang diberi kepada kesan letupan bom mortar ketika Perang Bosnia yang disimen semula. Makan malam sebelum bertolak ke hotel untuk daftar masuk.

HARI 3: SARAJEVO – MOSTAR – TREBINJE (SP/MT/MM)

Selepas sarapan pagi di hotel, bertolak ke Mostar untuk lawatan sekitar bandar Mostar yang cukup indah dengan tarikan-tarikan seperti Old Bridge Stari Most yang merupakan ikon pelancongan kepada perkampungan dan negara ini, Tara dan Halebija Towers yang mengapit jambatan tersebut. Makan tengahari di Jablanica dan teruskan lawatan ke Karadjoz Bey Mosque yang dibina pada 1554 oleh arkitek Mimar Sinan merupakan antara masjid yang tercantik di negara ini, Koski Mehmed Pasha Mosque yang dibina pada 1618 dan Ottoman Hammam yang wujud sejak abad ke-16 lagi sejak zaman pemerintahan Uthmaniyyah. Seterusnya bertolak ke Trebinje untuk makan malam dan daftar masuk hotel.

HARI 4: TREBINJE – DUBROVNIK – KOTOR – BUDVA – BAR - SHKODER (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan lawatan pada hari ini diteruskan dengan menyusuri Old Town Dubrovnik untuk melihat tarikan pelancongan di situ seperti Rector’s Palace yang pernah menjadi istana pemerintahan kota ini antara abad ke-14 hingga 18, Franciscan Church and Monastery yang dibina pada tahun 1360 namun telah beberapa kali musnah dek bencana, Museum of Croatian War of Independence, Sponza Palace, Clock Tower dan Orlando’s Column yang menggambarkan pahlawan Dubrovnik abad ke-8 yang terletak di Luza Square Stradun. Kemudian meneruskan perjalanan ke Kotor. Tetamu akan dibawa melawat ke sebuah kota yang cukup indah namun kedengaran tidak sesuai dengan namanya, Kotor yang merupakan Tapak Warisan Dunia UNESCO. Tetamu akan dibawa melihat monument-monumen bersejarah di dalam Old Town Kotor seperti Cathedral of St. Triphon yang dibina pada 1166, Pima Palace yang dibina pada abad ke-17, Sea Gate of 1555, Watch Tower, Square of Arms dan Pillar of Shame. Seterusnya, meneruskan perjalanan menuju ke kota Budva untuk melawat Budva Castle. Seterusnya, menuju ke Bar Islamic Centrer sebelum bergerak ke Shkoder. Makan malam dan daftar masuk hotel.

HARI 5: SHKODER – TIRANA – OHRID (SP/MT/MM)

Setelah sarapan pagi di hotel, melawat sekitar bandar Tirana seperti Piramid Tirana,Clock Tower dan Cemetery Varrezat Deshmoreve serta Skenderbeg Square. Nama tempat tersebut diambil sempena nama pahlawan Albania, Gjergj Kastrioti Skenderbeu. Kawasan tersebut mempunyai lebih kurang 40,000 meter persegi. Makan tengahari dan melawat Ethem Bey Mosque. Seterusnya meneruskan perjalanan ke Ohrid. Tetamu akan dibawa melawat tempat-tempat menarik di bandar Ohrid seperti Lower Gate, Antique Theatre, Tsar Samuil Fortress. Makan malam dan daftar masuk hotel.

HARI 6: OHRID – SKOPJE (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan bertolak ke Skopje yang terletak di negara Macedonia. Sejurus tiba di sana, tetamu akan melawat Mustafa Pasha Mosque, masjid dengan reka bentuk luar biasa iaitu struktur seakan-akan basilika (gereja) dan tidak mempunyai kubah; Stone Bridge yang merupakan simbol bandar Skopje dibina oleh Sultan Mehmed II dan Macedonia Square, dataran utama yang menempatkan tugu Alexander The Great Statue, raja Macedonia yang menakluk empayar Achaemenid dan telah menakluki Mesir, Persia, Babylon, Lembah Indus dan banyak lagi. Kemudian, membeli-belah di Old Bazaar. Makan malam dan daftar masuk hotel.

HARI 7: SKOPJE – SOFIA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan bertolak ke Sofia, ibu negara Bulgaria yang terkenal dengan bangunan-bangunan gaya Eropah dan Komunis yang dahulunya pernah diperintah oleh kerajaan Turki Uthmaniyyah. Lawatan dimulakan di Alexander Nevsky Cathedral yang dibina oleh putera Saint Alexander Nevsky sebagai penghormatan kepada tentera Russia yang terbunuh dalam peperangan Russia-Turki 1877-1878 yang membebaskan Bulgaria dari Empayar Uthmaniyyah. Selepas itu, tetamu dibawa melawat Ivan Vazov National Theatre yang merupakan teater tertua di Romania dengan seni bina Neo-classic dan Banya Bashi Mosque, satu-satunya masjid di Sofia yang masih digunakan sehingga kini daripada 70 buah masjid yang pernah wujud di Sofia. Seni bina masjid ini direka oleh jurutera terhebat Uthmaniyyah, Mimar Sinan yang turut membina Blue Mosque di Istanbul. Makan malam dan daftar masuk hotel.

HARI 8: SOFIA – BUCHAREST (SP/MT/MM)

Seterusnya, menuju ke Bucharest, ibu negara Romania. Melawat bandar Bucharest antaranya Palace of Parliament yang merupakan bangunan pentadbiran kedua terbesar di dunia selepas Pentagon di Amerika Syarikat yang didirikan pada 1980an. Seterusnya melawat Romanian Athenaeum merupakan dewan konsert dan mercu tanda ibu negara Bucharest, Arc of Triump merupakan monumen sejarah seperti yang terdapat di Paris dan salah satu mercu tanda penting di Bucharest, Revolution Square yang merupakan dataran yang terletaknya bangunan Central Committee of the Romanian Communist Party yang merupakan ibu pejabat rejim komunis di Romania sewaktu era pemerintahan komunis dan tugu Memorial of Rebirth iaitu tugu setinggi 25m berbentuk obelisk. Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel.

HARI 9: BUCHAREST – ISTANBUL – KUALA LUMPUR (SP/MT)

Sarapan pagi di hotel dan aktiviti bebas sebelum makan tengahari di restoran tempatan. Bertolak ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bucharest untuk penerbangan ke Kuala Lumpur melalui Istanbul.

HARI 10: KUALA LUMPUR

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Please contact us for dates

HOTEL PENGINAPAN

BANDAR RATING BIL.MALAM NAMA HOTEL
Sarajevo 4* 1 Hotel Holiday atau setaraf
Trebinje 4* 1 Hotel Bellevue atau setaraf
Shkoder 4* 1 Hotel Havana atau setaraf
Ohrid 4* 1 Hotel Mirage atau setaraf
Skopje 4* 1 Hotel Gold atau setaraf
Sofia 4* 1 Hotel Best Western Therminus atau setaraf
Bucharest 4* 1 Hotel Class atau setaraf

PAKEJ TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan segala cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan bertaraf 4* sepanjang lawatan (rujuk senarai hotel ditawarkan).
 • Cukai bandar (city tax) di Bucharest, Dubrovnik, dan Budapest.
 • Sarapan pagi di hotel, makan tengahari dan makan malam sesuai Muslim sepanjang lawatan.
 • Tiket masuk ke tempat lawatan: Tunnel of Hope.
 • Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yang selesa.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong yang berpengalaman sepanjang lawatan.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran.
 • Ketua rombongan yang terlatih profesional dari Wan Vacation Sdn. Bhd.
 • Percuma edisi beg kembara khas (kecuali bayi) .

PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurans kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam tarikh perlepasan).
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.

IN ANY WAY WE CAN, WE WILL BE HERE TO ASSIST YOU

Siti Rohaizan

Tour Manager

Emilia

Customer Service Manager

Shaffeena

Travel Consultant

If you have any questions about this deal, please don’t hesitate to contact us. Usually, we’ll get back to you within two business days.

  You don't have permission to register