Our Story

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 06:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Phone

Latest News

  No posts were found.

Top
7H5M ROMANTISNYA KOREA – Malaysia Travel Agency – Muslim Tour Packages – Flight Ticketing
fade
5921
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-5921,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,voyage child theme-child-ver-1.0.1,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

7H5M ROMANTISNYA KOREA

7H5M ROMANTISNYA KOREA

per person

KUALA LUMPUR – HONG KONG – INCHEON (MM): Berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA1) untuk penerbangan ke Seoul melalui Hong Kong. Sejurus ketibaan di Lapangan Terbang Incheon, tetamu akan dibawa untuk daftar masuk hotel selepas makan malam.

7H5M ROMANTISNYA KOREA

INCHEON – NAMI ISLAND – SONGDO – SEOUL

HARI 1: KUALA LUMPUR – HONG KONG – INCHEON (MM)

Berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA1) untuk penerbangan ke Seoul melalui Hong Kong. Sejurus ketibaan di Lapangan Terbang Incheon, tetamu akan dibawa untuk daftar masuk hotel selepas makan malam.

HARI 2: INCHEON – NAMI ISLAND- INCHEON (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Kemudian menuju ke Nami Island yang cukup romantis dan terkenal di kalangan penggemar drama Korea. Tetamu berpeluang menikmati pelayaran tasik dan bersiar sepanjang jalan dengan pokok-pokok indah yang juga merupakan tempat di mana drama Winter Sonata difilemkan. Solat dan makan tengah hari sebelum peserta dibawa melawat ke Songwoldong Fairy Tales Village dimana tetamu boleh bergambar dengan rumah yang dihiasi dengan warna warni seperti di alam fantasi, sesuai dengan namanya. Singgah sebentar ke G Tower iaitu bangunan 33 tingkat yang mempunyai rekabentuk menarik di bandar pintar Incheon. Peserta akan dibawa makan malam dan pulang ke hotel.

HARI 3: SEOUL SHOPPING – INCHEON (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Tetamu akan dibawa ke Gyeongbokgung Palace; istana utama pada zaman Dinasti Joseon yang dibina pada tahun 1395 dan National Folk Museum serta melihat Blue House merupakan kediaman rasmi Presiden Korea. Bersolat di Masjid Negara Seoul sebelum membeli belah di Huganbo dan Red Pine Shop serta Myeong-dong Fashion Street yang merupakan syurga membeli-belah fesyen terkini bagi golongan muda dan dewasa. Pelbagai barangan seperti baju,kasut,beg dan bermacam lagi terdapat disini. Menyelusuri Cheonggyecheon Stream iaitu sungai yang telah dibaik pulih kerajaan dan merupakan tempat beriadah warga kota Seoul. Makan malam dan pulang ke hotel.

HARI 4: SEOUL (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Tetamu akan dibawa ke Bukchon Hanok Village dimana peserta berpeluang merasai persekitaran seoul lebih 600 tahun yang lalu. Lawatan diteruskan ke kelas membuat Kimchi. Peserta dapat mempelajari bagaimana cara penduduk Korea membuat Kimchi sendiri. Di situ juga peserta berpeluang untuk mencuba dan bergambar bersama Hanbok (pakaian tradisional Korea) secara percuma. Berkunjung ke Cosmetic Shop dan Amethyst Factory sebelum ke Insadong Antique Street. Akhirnya ke Dongdaemun Plaza dan Dongdaemun Market merupakan pasar borong terbesar terdiri dari deretan shopping mall serta kedai . Makan malam dan pulang ke hotel.

HARI 5: SEOUL FREE AND EASY (SP)

Selepas sarapan pagi di hotel. Acara bebas untuk peserta merancang akitivi pilihan serta sendiri.

HARI 6: SEOUL – HONG KONG (SP)

Sarapan pagi di hotel. Membeli belah di cenderahati di Local Supermarket untuk dibawa pulang sebelum ke Lapangan Terbang Incheon untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur melalui Hong Kong.

HARI 7: KUALA LUMPUR

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.

JADUAL PENERBANGAN

MUSIM PANAS
TARIKH PENERBANGAN:

CATHAY PACIFIC

Hari Penerbangan Dari Ke Perlepasan Ketibaan
01 KA 730 K.LUMPUR HONG KONG 0815 1225
01 CX 418 HONG KONG INCHEON 1425 1915
06 CX 411 INCHEON HONG KONG 1510 1805
06 KA 727 HONG KONG K.LUMPUR 2015 0010 + 1

HARGA PAKEJ

KATEGORI BILIK SEORANG BILIK BERDUA KANAK-KANAK BILIK BERDUA KANAK-KANAK BERKATIL KANAK-KANAK TANPA KATIL
NORMAL          
WE NORMAL          
FIESTA 7          
WE FIESTA 7          

POLISI KANAK-KANAK: KANAK-KANAK BILIK BERDUA: 02-11 TAHUN, KANAK-KANAK BERKATIL: 02-11 TAHUN, KANAK-KANAK TANPA KATIL: 02-11 TAHUN

HOTEL PENGINAPAN

BANDAR RATING BIL.MALAM NAMA HOTEL
Seoul 3* 2 Hotel Benikea The M atau setaraf
Incheon 3* 3 Hotel Grand Palace atau setaraf

PAKEJ TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan cukai penerbangan.
 • Penginapan 5 malam di hotel 3* dengan sarapan (rujuk senarai hotel yang ditawarkan).
 • Tiket masuk ke tempat lawatan: Nami Island, Gyeongbokgung Palace dan Songwoldong Fairy Tales Village.
 • Makanan sesuai Muslim seperti yang terdapat di dalam aturcara.
 • Perkhidmatan bas persiaran berhawa dingin yang selesa.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong berbahasa Inggeris yang berpengalaman sepanjang lawatan.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran.
 • Diiringi ketua rombongan yang terlatih professional dari Wan Vacation Sdn Bhd.

PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurance kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam waktu perlepasan)
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.

IN ANY WAY WE CAN, WE WILL BE HERE TO ASSIST YOU

Siti Rohaizan

Tour Manager

Emilia

Customer Service Manager

Shaffeena

Travel Consultant

If you have any questions about this deal, please don’t hesitate to contact us. Usually, we’ll get back to you within two business days.

  You don't have permission to register