12H10M ITALI + NICE + MONACO + BARCELONA

ROME – PISA – FLORENCE – MODENA – VENICE – BERGAMO – MILAN – SERRAVALLE – NICE – CANNES – MONACO – BARCELONA
Seorang Dewasa Bilik Berdua *

RM 8590

Lawatan Sehingga Ke Barcelona!
Harga Normal: RM 9290
Dewasa: RM 8590
Warga Emas: RM 8490
Lawatan Sehingga Ke Barcelona!
Harga Normal: RM 9290
Dewasa: RM 8590
Warga Emas: RM 8490

Proceed Booking

  Kenapa Selamatbercuti.com?

 • Harga kompetitif tanpa kos terselindung
 • Pengendali professional & berpengalaman
 • Penyediaan makanan sesuai Muslim
 • Penjagaan waktu solat Musafir
Max People : 30

Penerbangan

Aturcara

Hari 1KUALA LUMPUR – ISTANBUL - ROME

Berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk penerbangan ke Rome melalui Istanbul. Setibanya di Lapangan Terbang Leonardo Da Vinci, tetamu akan dibawa ke terus ke hotel untuk daftar masuk serta berehat.

Hari 2ROM (MM)

Selepas sarapan pagi, tetamu akan memulakan lawatan di sekitar kota Rome yang penuh dengan sejarah Western Roman Empire. Pertamanya melawat Colosseum, amphitheater kuno terbesar di negara ini yang berkapasiti 80,000 penonton untuk digunakan sebagai tempat keraian dan perlawanan gladiator. Seterusnya berjalan sepanjang kesan peninggalan pusat pentadbiran, pemerintahan dan ekonomi kerajaan Roman di Roman Forum sebelum menuju ke Altar of the Fatherland yang dibina pada tahun 1885 bagi memperingati Raja Itali yang pertama, Victor Emmanuel. Di kawasan ini jugalah terletaknya peninggalan Trojan’s Column dan Trojan’s Market. Selesai berfoto di situ, tetamu akan dibawa melawat ke Trevi Fountain iaitu salah satu kolam air pancut yang terkenal di dunia dek kerana keindahan seni binaannya dan juga Spanish Steps iaitu 135 anak tangga yang terletak di kawasan tumpuan ramai di Piazza Di Spagna. Seusai lawatan di tengah kota Rome ini, tetamu akan dibawa melawat ke negara yang terkecil di dunia iaitu Vatican City di mana tetamu akan dibawa singgah di St. Peter Basilica yang merupakan gereja utama menempatkan Ketua Agama Kristian Katolik, Pope tinggal dan berurusan. Menariknya di sini, tetamu akan berpeluang untuk melihat pakaian Swiss Army (tentera rasmi negara ini) yang cukup unik. Bersolat di Mosque of Rome yang dibina pada tahun 1994. Menariknya masjid ini dahulunya merupakan masjid yang terbesar di benua Eropah sebelum siapnya Cathedral Mosque di Moscow. Makan malam di restoran sebelum menuju ke hotel.

Hari 3ROME – PISA – FLORENCE (SP/MM)

Bersarapan pagi di hotel. Bertolak ke Pisa dan setibanya di sana, tetamu berpeluang melawat dataran Tapak Warisan Dunia UNESCO yang cukup unik dipanggil Square of Miracles di mana menempatkan menara condong yang cukup terkenal iaitu Leaning Tower of Pisa yang dibina pada tahun 1173 dan kekal bertahan sehingga ke hari ini selain dari bangunan-bangunan lain yang cukup gah binaannya seperti The Duomo, The Pisa Baptistery, New Hospital of Holy Spirit dan Monumental Cemetery. Seterusnya, bertolak ke Florence yang cukup terkenal dengan pembuatan barangan berasaskan kulit. Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel setibanya di kota ini.

Hari 4FLORENCE – MODENA – MESTRE (SP/MM)

Setelah bersarapan, tetamu akan dibawa melawat tarikan sekitar kota Florence. Lawatan akan dimulakan di Piazzale Michelangelo di mana tetamu akan dapat menikmati pemandangan indah seluruh kota Florence dari atas bukit yang turut menempatkan arca gangsa ukiran artisan tersohor, Michelangelo. Seterusnya, melawat Tapak Warisan Dunia UNESCO iaitu Piazza del Duomo yang menempatkan Il Duomo Di Firenze iaitu gereja utama binaan 1436 yang mempunyai kubah yang kedua terbesar di dunia, Baptistery of St. John yang berbentuk oktagon merupakan antara binaan tertua di kota ini yang dibina pada tahun 1059 dan Giotto’s Campanile yang merupakan menara loceng setinggi 85m. Antara tarikan lain ialah Palazzo Vecchio yang merupakan pusat pemerintahan kuno datuk bandar Florence sejak tahun 1299, Basilica Di Santa Croce iaitu sebuah gereja yang turut dipanggil Temple of the Italian Glories di mana tokoh-tokoh seperti Michelangelo dan Galileo disemadikan dan Marcato Centrale, sebuah pasar yang terdapat puluhan peniaga menjual barangan terutamanya buatan kulit. Seterusnya bertolak menuju ke Modena untuk melawat Ferrari Museum yang terletak di kampung halaman pengasasnya di Maranello, yang juga merupakan tempat asal penyanyi soprano terkenal Itali, Luciano Pavarotti. Muzium ini menempatkan galeri kereta-kereta yang dihasilkan oleh Enzo Ferrari dari dahulu hingga yang terkini termasuklah galeri perlumbaan yang disertai pasukan Ferrari. Kemudian bertolak ke Mestre dan makan malam di restoran setibanya di sana sebelum mendaftar masuk hotel.

Hari 5MESTRE – VENICE – MESTRE (SP/MM)

Sarapan pagi di hotel. Seterusnya tetamu akan dibawa menaiki bot dari Tronchetto Pier ke kepulauan Venice yang terkenal dengan gelaran kota romantis. Memulakan lawatan di sekitar San Marco Square yang menempatkan San Marco Basilica iaitu sebuah gereja utama berekabentuk ciri Byzantine, Doge’s Palace yang dahulunya merupakan pusat pentadbiran dan mahkamah kota ini yang kini merupakan sebuah muzium, Bridge of Sighs iaitu sebuah jambatan terkenal menyambungkan Doge’s Palace dengan penjara, San Marco Campanile iaitu menara loceng setinggi 99m dibina pada tahun 1549 dan juga The Clock Tower, sebuah menara jam loceng binaan tahun 1496. Selain itu, tetamu berpeluang berfoto dengan ikon kota Venice iaitu Rialto Bridge yang merentasi Grand Canal dan menghubungkan antara San Marco dan San Polo sejak tahun 1181. Selain itu, tetamu juga berpeluang untuk membeli buah-buahan di Rialto Market dan barangan buatan kaca di Murano Glass Factory sambil melihat proses pembuatannya. Dengan bayaran tambahan sebanyak EUR25 seorang, tetamu berpeluang untuk menaiki bot Gondola yang cukup terkenal di kota ini menyusuri terusan-terusan (canal). Menaiki bot menuju semula ke Tronchetto Pier pada lewat petang untuk makan malam di restoran sebelum pulang semula ke hotel.

Hari 6MESTRE – BERGAMO – MILAN (SP/MM)

Selepas sarapan pagi, bertolak menuju ke sebuah kota lama di atas puncak bukit iaitu Bergamo. Setibanya di sana, tetamu akan dibawa menaiki keretapi funicular seperti yang terdapat di Pulau Pinang ke puncak bukit Citta Alta. Kemudian tetamu akan dibawa melawat ke Piazza Vecchia, sebuah dataran di pusat kota ini yang dikelilingi dengan bangunan-bangunan lama seperti Palazzo Della Ragione iaitu sebuah istana yang dibina pada kurun ke-12, Torre Civica iaitu sebuah menara loceng setinggi 43m dan Contarini Fountain, kolam air pancut yang dihiasi dengan ukiran marmar putih berbentuk singa yang menjadi mercu tanda di tengah-tengah kawasan ini. Kemudian bersolat di Centro Islamico Milano yang merupakan sebuah masjid dan pusat dakwah Islamiah yang penting di Milan. Perjalanan diteruskan ke kota metropolitan Milan dan melawat Sforzesco Castle, sebuah istana yang dibina di atas kubu peninggalan dari kurun ke-14; Milan Cathedral, sebuah gereja binaan Gothic yang menjadi ikon kota ini; Monument Victor Emmanuel II; Teatro Alla Scala yang menempatkan persembahan teater opera yang paling terkenal di dunia sejak tahun 1778 sebelum tetamu diberi peluang untuk membeli-belah di butik-butik terkenal yang terdapat di Galleria Vittorio Emanuele II seperti Prada, Louis Vuitton, Versace atau di sepanjang jalan Corso Vittorio Emanuele II. Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel.

Hari 7MILAN – SERRAVALLE – EZE VILLAGE – NICE (SP/MM)

Sarapan pagi di hotel dan bertolak ke Serravalle. Masa untuk membeli-belah di McArthurGlenn Designer Outlet yang merupakan gedung pusat barangan berjenama yang terbesar di dunia. Antara jenama yang boleh didapati di sini seperti Prada, Gucci, Armani, MK, Polo, Paul Smith dan banyak lagi dengan harga diskaun yang cukup lumayan. Perjalanan diteruskan ke kota percutian selebriti terkenal antarabangsa Nice. Singgah di Eze Village untuk melawat Galimard Parfume Factory di mana tetamu berpeluang menghasilkan minyak wangi mengikut citarasa sendiri. Makan malam di restoran sebelum menuju ke hotel.

Hari 8NICE – CANNES – MONACO – NICE (SP/MM)

Usai menikmati sarapan pagi di hotel, lawatan akan dimulakan ke Cannes yang terkenal dengan Festival Filem Antarabangsa Cannes yang berlangsung di Palais des Festivals sejak tahun 1946 lagi sambil bersiar-siar di Boulevard Del Al Croisette. Kemudian, menuju ke sebuah lagi antara negara terkecil di dunia namun dikategorikan sebagai negara paling mewah, Monaco yang cukup tersohor sebagai rumah kepada sukan lumba kereta F1 Grand Prix. Tetamu akan dibawa melawat ke kawasan Rock of Monaco yang menempatkan Prince’s Palace of Monaco, istana rasmi kediaman Putera Monaco dan sekiranya berkesempatan melihat upacara pertukaran pengawal dan juga merupakan lokasi terbaik untuk mengambil pemandangan indah kota Monaco; berfoto di luar Museum Oceanographic Monaco yang tersergam indah; Jardins De St. Martin yang direka bagi memperingati ibu Putera Monaco yang juga merupakan bintang Hollywood suatu masa dahulu iaitu Grace Kelly dan St. Nicholas Cathedral yang menempatkan makam diraja. Tetamu kemudiannya akan dibawa berfoto di Monte Carlo Casino Square yang merupakan tempat kegemaran bersantai tokoh-tokoh dan selebriti-selebriti antarabangsa. Seterusnya, tetamu akan dibawa bersiar-siar di sekitar kota Nice dan berfoto di Promenade De Anglais, Place Massena atau membeli-belah di Galeries Lafayette yang terletak di Avenue Jean Medecin. Melawat tugu Monument Aux Morts yang didedikasikan untuk penduduk Nice yang terkorban semasa WWI sebelum ke Nice semula, makan malam di restoran dan pulang ke hotel.

Hari 9NICE – BARCELONA (SP/MM)

Bertolak menuju ke Barcelona selepas sarapan pagi. Setibanya di sana, makan malam citarasa Malaysia sebelum daftar masuk hotel.

Hari 10BARCELONA (SP/MM)

Sarapan pagi di hotel. Kemudian melawat tarikan-tarikan utama di sekitar kota Barcelona yang cukup terkenal dengan senibinanya yang cukup unik. Contohnya La Sagrada Familia yang merupakan gereja Katolik terbesar di daerah Catalunya yang dibina pada tahun 1882 dengan 18 buah menara yang cukup unik dan Park Guell yang dibina pada tahun 1914 yang sepatutnya menjadi kawasan kediaman elit pembesar-pembesar di kota ini. Tarikan-tarikan lain yang terdapat di kota ini ialah La Monumental yang dahulunya merupakan sebuah stadium melangsungkan perlawanan antara sang matador dan lembu jantan, Arc de Triomf yang dibina sebagai pintu masuk utama ketika 1888 Barcelona World Fair, mengambil foto kolam air pancut yang tersergam indah di Citadel Park dan Port Olimpic yang merupakan kawasan marina yang dibina khas ketika Barcelona menjadi tuan rumah Sukan Olimpik 1992. Tetamu kemudiannya bebas untuk bersiar-siar di sekitar Placa De Catalunya, La Rambla dan Gothic Quarter yang merupakan segi tiga hab komersil kota ini sebelum dibawa melawat ke Camp Nou Stadium yang merupakan stadium rasmi pasukan bola sepak FC Barcelona yang membariskan antara pemain terbaik dunia seperti Leo Messi, Andreas Iniesta, Luis Suarez dan lain-lain. Tetamu berpeluang bergambar di stadium ini dan membeli cenderamata kelab ini di FCBotiga Megastore. Makan malam sebelum pulang ke hotel.

Hari 11BARCELONA – ISTANBUL (SP)

Selepas sarapan pagi dan daftar keluar hotel, bertolak menuju ke La Roca Village untuk membeli-belah barangan jenama terkenal seperti Armani, Burberry, Gucci, Fred Perry, Furla dan banyak lagi dengan kadar diskaun sehingga 60% sebelum berangkat menuju ke lapangan terbang untuk menaiki penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

Hari 12ISTANBUL – KUALA LUMPUR

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Harga Pakej

Kategori Bilik Berdua Bilik Seorang Kanak² Bilik Berdua Kanak² Berkatil Kanak² Tanpa Katil
Promosi RM 8590 RM 10190 RM 8290 RM 7490 RM 7490
Warga Emas RM 8490 RM 10090

Jadual Penerbangan

Hari

Penerbangan

Dari

Ke

Perlepasan

Ketibaan

01

TK 63

K.LUMPUR

ISTANBUL

1125

1725

01

TK 1361

ISTANBUL

ROME

2235

0015+1

11

TK 1856

BARCELONA

ISTANBUL

1900

2330

12

TK 60

ISTANBUL

KUL

0130

1715

Hotel

BANDAR

RATING

MALAM

NAMA HOTEL

Rome

4*

2

Hotel Best Western Park Roma Nord atau setaraf

Florence

4*

1

Hotel Art Milano  atau setaraf

Venice

4*

2

Hotel II Burchiello atau setaraf

Milan

4*

1

Hotel Holiday Inn Milan Assago atau setaraf

Nice

4*

2

Hotel Park Inn by Radisson Blue Airport atau setaraf

Barcelona

4*

2

Hotel Euro Stars Executive atau setaraf

 

Pakej Termasuk

 • Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan segala cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan bertaraf 4* sepanjang lawatan (rujuk senarai hotel ditawarkan).
 • Cukai bandar (city tax) di Rome, Florence, Venice, Milan, Nice dan Barcelona.
 • Sarapan pagi di hotel dan makan malam sesuai Muslim sepanjang lawatan.
 • Tiket masuk ke tempat lawatan: Ferrari Museum dan Park Guell.
 • Pengangkutan bot persendirian ke Venice dan tiket keretapi funicular di Bergamo.
 • Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yang selesa.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong berbahasa Inggeris yang berpengalaman.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran.
 • Diiringi ketua rombongan yang terlatih profesional dari Wan Vacation Sdn. Bhd.
 • Percuma edisi beg kembara khas (kecuali bayi) Wan Vacation Sdn. Bhd.

Pakej Tidak Termasuk

 • Bayaran bagi menaiki bot Gondola di Venice (EUR25 seorang).
 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurans kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam tarikh perlepasan).
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.
Peta Perjalanan
Galeri

Hubungi kami sekarang