[11 Nov 2023] 12H9M Itali + Nice + Monaco + Barcelona

0
 • 11H9M
 • Max Guests : 25
 • 11 Nov 2023

Laluan Lawatan

ROME – PISA – FLORENCE – MODENA – VENICE – MILAN – SERRAVALLE – NICE – CANNES – MONACO – NIMES – BARCELONA

Tarikh Pelepasan

 • 11 Nov 2023

Jadual Penerbangan

HARI     

PENERBANGAN     

DARI

KE

PERLEPASAN     

KETIBAAN   

01

EK 343

K. LUMPUR

DUBAI

0240

0530

01

EK 097

DUBAI

ROME 

0910

1325

10 

EK 188

BARCELONA

DUBAI

2040

535

11

EK 342

DUBAI

K. LUMPUR

1025

2150

Hotel Penginapan

BANDAR    

RATING     

MALAM    

NAMA HOTEL

Rome

4*

1

Hotel Pinewood atau setaraf

Florence

4*

1

Hotel Europa Signa atau setaraf

Mestre

3*

2

Hotel Palladio atau setaraf

Milan

4*

1

Hotel Ibis Milano Fiera atau setaraf

Nice

3*

1

Hotel Ibis Nice Centre Notre Dame atau setaraf

Nimes

3*

1

Hotel Ibis Style Nimes Gare Centre atau setaraf

Barcelona 

3* 

2

Hotel Hotel Porta de Gallecs atau setaraf  

Harga Pakej

KATEGORI      

BILIK SEORANG 

BILIK BERDUA   

KANAK-KANAK BILIK BERDUA    

KANAK-KANAK BERKATIL   

KANAK-KANAK TANPA KATIL    

DEWASA

RM 11990

RM 10590

RM 9990

RM 8490

RM 7590

WARGA EMAS

RM 11790

RM 10390

FIESTA

RM 11390

RM 9990

RM 9390

RM 7890

RM 6990

WARGA EMAS

RM 11290

RM 9890

 

 

Itinerary

Hari 1 - Kuala Lumpur – Dubai

Berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk penerbangan ke Rome melalui Dubai

Hari 2 - Dubai - Rome (MM)

Setibanya di Lapangan Terbang Leonardo Da Vinci, tetamu akan memulakan lawatan ke sekitar Kota Rome yang penuh dengan sejarah Western Roman Empire. Pertamanya melawat Colosseum, amphitheater kuno terbesar di negara ini yang berkapasiti 80,000 penonton untuk digunakan sebagai tempat keraian dan perlawanan gladiator. Seterusnya berjalan sepanjang kesan peninggalan pusat pentadbiran, pemerintahan dan ekonomi kerajaan Roman di Roman Forum. Tetamu akan dibawa melawat ke Trevi Fountain iaitu salah satu kolam air pancut yang terkenal di dunia kerana keindahan seni binaannya dan masa bebas di berikan di Spanish Steps iaitu 135 anak tangga yang terletak di kawasan tumpuan ramai di Piazza Di Spagna. Bersolat di Mosque of Rome, masjid terbesar di Europe. Singgah sebentar di St. Peter Basilica yang merupakan gereja utama menempatkan Ketua Agama Kristian Katolik, Pope tinggal dan berurusan. Makan malam dan daftar masuk hotel.

Hari 3 - Rome – Pisa – Florence (SP/MM)

Bersarapan pagi di hotel. Bertolak ke Pisa dan setibanya di sana, tetamu berpeluang melawat dataran Tapak Warisan Dunia UNESCO yang cukup unik dipanggil Square of Miracles di mana menempatkan menara condong yang cukup terkenal iaitu Leaning Tower of Pisa yang dibina pada tahun 1173 dan kekal bertahan sehingga ke hari ini selain dari bangunan-bangunan lain yang cukup gah binaannya seperti The Duomo, The Pisa Baptistery, New Hospital of Holy Spirit dan Monumental Cemetery. Seterusnya, bertolak ke Florence yang cukup terkenal dengan pembuatan barangan berasaskan kulit. Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel setibanya di kota ini.

Hari 4 - Florence – Modena –Mestre (SP/MM)

Setelah bersarapan, tetamu akan dibawa melawat tarikan sekitar kota Florence. Lawatan akan dimulakan di Piazzale Michelangelo bagi menikmati pemandangan indah kota Florence dari atas bukit yang turut menempatkan arca gangsa ukiran Michelangelo. Seterusnya, melawat Tapak Warisan Dunia UNESCO iaitu Piazza del Duomo yang menempatkan Il Duomo Di Firenze iaitu gereja utama binaan 1436 , Baptistery of St. John yang berbentuk oktagon yang dibina pada tahun 1059 dan Giotto’s Campanile . Antara tarikan lain ialah Palazzo Vecchio yang merupakan pusat pemerintahan datuk bandar Florence sejak tahun 1299, Basilica Di Santa Croce iaitu sebuah gereja di mana tokoh-tokoh seperti Michelangelo dan Galileo disemadikan dan Marcato Centrale, sebuah pasar yang menjual barangan terutamanya buatan kulit. Bertolak menuju ke Modena untuk melawat Ferrari Museum yang menempatkan galeri kereta-kereta Ferrari dari dahulu hingga yang terkini termasuklah galeri perlumbaan yang disertai pasukan Ferrari. Kemudian bertolak ke Mestre dan makan malam di restoran sebelum mendaftar masuk hotel.

Hari 5 - Mestre- Venice- Mestre (SP/MM)

Setelah bersarapan di hotel, tetamu akan dibawa menaiki bot dari Tronchetto Pier ke Venice yang terkenal sebagai kota romantis. Memulakan lawatan di sekitar San Marco Square yang menempatkan San Marco Basilica, Doge’s Palace yang dahulunya merupakan pusat pentadbiran dan mahkamah kota ini, Bridge of Sighs iaitu jambatan terkenal menyambungkan Doge’s Palace dengan penjara, San Marco Campanile iaitu menara loceng setinggi 99m dan The Clock Tower, menara jam loceng binaan tahun 1496. Tetamu berpeluang berfoto dengan ikon kota Venice iaitu Rialto Bridge yang merentasi Grand Canal dan menghubungkan antara San Marco dan San Polo. Selain itu, tetamu juga berpeluang untuk membeli buah-buahan di Rialto Market dan barangan buatan kaca di Murano Glass Factory sambil melihat proses pembuatannya. Dengan bayaran tambahan sebanyak EUR20 seorang, tetamu berpeluang untuk menaiki bot Gondola menyusuri terusan-terusan. Menaiki bot menuju ke Tronchetto Pier pada lewat petang untuk makan malam di restoran sebelum pulang semula ke hotel.

Hari 6 - Venice– Lake Garda - Milan (SP/MM)

Bertolak menuju Lake Garda  yang merupakan tasik terbesar di Itali seusai sarapan. Destinasi pilihan penulis dan pelukis terkenal kerana kaya dengan pemandangan monument bersejarah. Tetamu akan dibawa ke Sirmione Old Town dimana terletaknya Sirmione Castle, istana kurun ke 13. Bersiar- siar di Piazza Carducci, dataran terkenal yang dikelilingi oleh banyak  dan kafe – anda boleh duduk, menjamu selera atau kopi sambil melihat pemandangan. Menyambung perjalanan ke Milan dan singgah sebentar untuk bersolat di Centro Islamico Milano Lombardia sebelum meneruskan lawatan ke Sforzesco Castle, sebuah istana yang dibina di atas kubu, Milan Cathedral,  gereja binaan Gothic yang menjadi ikon kota ini, Monument Victor Emmanuel II, Teatro Alla Scala yang menempatkan persembahan teater opera yang terkenal di dunia sejak tahun 1778 sebelum tetamu diberi peluang untuk membeli-belah di butik-butik terkenal yang terdapat di Galleria Vittorio Emanuele II seperti Prada, Louis Vuitton, dan Versace. Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel.

Hari 7 - Milan – Serravalle – Eze Village – NICE (SP/MM)

Sarapan pagi di hotel dan bertolak ke Serravalle. Masa untuk membeli-belah di McArthurGlenn Designer Outlet yang merupakan gedung pusat barangan berjenama yang terbesar di dunia. Perjalanan diteruskan ke kota percutian selebriti terkenal antarabangsa Nice. Singgah di Eze Village untuk melawat Galimard Parfume Factory di mana tetamu berpeluang menghasilkan minyak wangi mengikut citarasa sendiri. Makan malam di restoran sebelum menuju ke hotel.

Hari 8 - Nice – Cannes – Monaco – Nimes (SP/MM)

Usai menikmati sarapan pagi di hotel, lawatan akan dimulakan ke Cannes yang terkenal dengan Festival Filem Antarabangsa Cannes yang berlangsung di Palais des Festivals sejak tahun 1946 lagi sambil bersiar-siar di Boulevard Del Al Croisette. Kemudian, menuju ke sebuah lagi antara negara terkecil di dunia namun dikategorikan sebagai negara paling mewah, Monaco yang cukup tersohor sebagai rumah kepada sukan lumba kereta F1 Grand Prix. Tetamu akan dibawa melawat ke kawasan Rock of Monaco yang menempatkan Prince’s Palace of Monaco, istana rasmi kediaman Putera Monaco dan juga merupakan lokasi terbaik untuk mengambil pemandangan indah kota Monaco. Berdepannya terletak St. Nicholas Cathedral yang menempatkan makam diraja. Seterusnya, tetamu akan dibawa bersiar-siar di sekitar kota Nice dan berfoto di Promenade De Anglais, Place Massena serta tugu Monument Aux Morts yang didedikasikan untuk penduduk Nice yang terkorban semasa WWI sebelum bertolak ke Nimes untuk makan malam serta daftar masuk hotel.

Hari 9 - Nimes – Barcelona (SP/MM)

Selepas sarapan pagi di hotel, memulakan lawatan orientasi di Bandar Nimes yang digelar “Rom Perancis”, antara tempat- tempat yang bakal dilawati adalah Les Arènes amfiteater berkembar yang masih terpelihara sehingga kini. Dibina sekitar 100 SM, arena itu pernah menempatkan 24,000 penonton dan mengadakan pertandingan gladiator dan hukuman mati di hadapan umum. Seterusnya melawat Temple of Diana dan Jardins de la Fontaine dikatakan sebagai taman awam Eropah yang pertama dan antara yang terbaik serta Great Tower Magne. Bertolak menuju ke Barcelona untuk makan malam citarasa Malaysia di sebuah restoran milik rakyat Malaysia sebelum daftar masuk hotel.

Hari 10 - Barcelona (SP/MM)

Sarapan pagi di hotel. Kemudian melawat tarikan-tarikan utama di sekitar kota Barcelona yang cukup terkenal dengan senibinanya yang cukup unik. Contohnya La Sagrada Familia yang merupakan gereja Katolik terbesar di daerah Catalunya yang dibina pada tahun 1882 dengan 18 buah menara yang cukup unik dan Park Guell yang dibina pada tahun 1914 yang sepatutnya menjadi kawasan kediaman elit pembesar-pembesar di kota ini. Tarikan-tarikan lain yang terdapat di kota ini ialah Arc de Triomf yang dibina sebagai pintu masuk utama ketika 1888 Barcelona World Fair. Tetamu kemudiannya bebas untuk bersiar-siar di sekitar Placa De Catalunya, La Rambla dan Gothic Quarter yang merupakan segi tiga hab komersil kota ini sebelum dibawa melawat ke Camp Nou Stadium yang merupakan stadium rasmi pasukan bola sepak FC Barcelona yang membariskan antara pemain terbaik dunia. Tetamu berpeluang bergambar di stadium ini dan membeli cenderamata kelab ini di FCBotiga Megastore. Makan malam sebelum pulang ke hotel.

Hari 11 - Barcelona – Dubai (SP)

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar dari hotel pada awal pagi dan bertolak ke La Roca Village untuk membeli – belah barangan jenama terkenal seperti Armani, Burberry, Gucci, Fred Perry, Furla dan banyak lagi dengar kadar diskaun sehingga 60%. Bertolak ke lapangan terbang untuk perlepasan pulang ke tanah air melalui Dubai

Hari 12 - Doha – Kuala Lumpur

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Pakej Termasuk

 • Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan segala cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan bertaraf 4* sepanjang lawatan (rujuk senarai hotel ditawarkan).
 • Cukai bandar (city tax) di Rome, Florence, Venice, Milan, Nice, Nimes dan Barcelona.
 • Tiket masuk ke tempat lawatan: Ferrari Museum dan Park Guell
 • Pengangkutan bot persendirian ke Venice
 • Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yang selesa.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong berbahasa Inggeris yang berpengalaman.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran.
 • Ketua rombongan yang terlatih profesional dari Wan Vacation Sdn. Bhd.
 • Percuma edisi beg kembara khas (kecuali bayi) Wan Vacation Sdn. Bhd.

Tidak Termasuk

 • Bayaran bagi menaiki bot Gondola di Venice
 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurans kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam tarikh perlepasan).
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.
Peta Laluan

Berhubung terus dengan kami untuk sebarang persoalan berkaitan persiapan percutian anda.

Kami akan respon kurang dari 1 jam pada waktu pejabat Isnin-Jumaat (9.00am-4.00pm) & keesokan harinya sekiranya anda berhubung diluar waktu pejabat.

Price
FromRM9,990

Tempahan atau Pertanyaan Lanjut
Sila isi borang dibawah untuk kami hubungi anda.

Hantar Itinerary
Ke WhatsApp

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

322

Private Tour
Request

Please fill in all required information for us to propose the best packages for you