5H4M BANGKOK + PATTAYA

ASIATIQUE RIVERFRONT – CHAOPHRAYA RIVER – PATTAYA – MIXT CHATUCHAK SHOPPING MALL
Seorang Dewasa Bilik Berdua *

RM 1950

Meneroka sekitar bandar Saigon.
Harga Normal: RM 2350
Dewasa: RM 1950
Warga Emas: RM 1890
Meneroka sekitar bandar Saigon.
Harga Normal: RM 2350
Dewasa: RM 1950
Warga Emas: RM 1890

Proceed Booking

  Kenapa Selamatbercuti.com?

 • Harga kompetitif tanpa kos terselindung
 • Pengendali professional & berpengalaman
 • Penyediaan makanan sesuai Muslim
 • Penjagaan waktu solat Musafir
Max People : 30

Penerbangan

Aturcara

Hari 1KUALA LUMPUR – BANGKOK (MT/MM)

Bertolak dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA1) ke Bangkok. Setelah tiba di Bangkok, tetamu akan dijemput oleh pemandu pelancong dan bertolak untuk melawat ke Wat Arun dan Chaopraya River dengan menggunakan bot sambil menikmati pemandangan di sekitarnya. Kemudian, tetamu akan dibawa membeli-belah di Icon Siam Shopping Mall dan melawat ke Sook Siam dan Dancing Fountain (jika masa mengizinkan). Seterusya, bertolak ke restoran tempatan untuk makan malam, dan ke Asiatique River Front Night Market sebelum daftar masuk hotel.

Hari 2BANGKOK – PATTAYA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Tetamu akan mendaftar keluar hotel dan bertolak ke Pattaya, sebuah bandar di pantai timur Thailand yang terkenal dengan pantai-pantainya. Setibanya di Pattaya, tetamu akan dibawa ke Silver Lake Grape Farm (tidak termasuk Tram) untuk melihat keindahan beberapa banggunan bedasarkan gaya Itali, kincir angin dan taman bunga. Selepas itu, tetamu akan dibawa melawat ke Big Buddha atau lebih dikenali sebangai Laser Buddha Hill. Seterusnya tetamu akan dibawa melawat ke Nong Nooch Village disertakan dengan persembahan Thai Cultural Show dan Elephant Show. Akhir sekali, tetamu akan dibawa melawat ke Gems Factory. Ia adalah kilang permata yang terbesar di dunia. Kemudian, makan malam di restoran tempatan dan daftar masuk hotel.

Hari 3PATTAYA – BANGKOK (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Tetamu akan mendaftar keluar hotel dan bertolak ke Erawadee Herb & Health Shop. Ia adalah kilang perubatan tradisional semulajadi sejak tahun 1997. Seterusnya,tetamu akan meneruskan lawatan ke Iced Frost (Magical Ice of Siam). Ia adalah arca ais terbesar Asean dan kubah ais pertama di Pattaya. Kemudian, tetamu akan dibawa melawat ke Karen Long Neck Hill Tribe, ia adalah suku kaum etnik ‘Long Neck Karen’ dimana kaum wanita memakai cincin tembaga di sekitar leher, pergelangan tangan dan pergelangan kaki mereka sebagai sebahagian daripada budaya mereka. Dan seterusnya, tetamu juga boleh menikmati Elephant Ride. Tetamu juga akan dibawa ke Honey Bee Farm & Galeri. Di sini tetamu boleh melihat dan sendiri bagaimana madu dihasilkan. Kemudian makan malam di restoran tempatan dan daftar masuk hotel.

Hari 4BANGKOK (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Tetamu akan memulakan lawatan ke Dried Food Market. Disini tetamu boleh membeli pelbagai jenis makanan kering seperti rempah, buah-buahan dan sebagainya. Seterusnya, tetamu akan dibawa melawat ke Golden Buddha Temple. Ia adalah patung dibuat dalam gaya Dinasti Sukhothai pada abad ke-13 dan ke-14. Kemudian, tetamu akan dibawa membeli-belah di Mixt Chatuchak Weekend Market Shopping Mall yang bersebelahan dengan Chatuchak Weekend Market. Ia adalah pusat membeli-belah yang baharu, dibina di atas 10 rai tanah dan dibuka setiap hari. Akhir sekali, tetamu akan dibawa ke Neon Night Market atau dikenali sebagai Talad Neon mengambil konsep kontena sebagai tapak kedai menjual barang -barang diantaranya baju,peralatan rumah dan sebagainya.Kemudian makan malam di restoran tempatan dan pulang ke hotel.

Hari 5BANGKOK – KUALA LUMPUR (SP)

Sarapan pagi di hotel, daftar keluar hotel dan bertolak The Platinum Fashion Mall untuk membeli belah jika berkesempatan sebelum waktu berlepas ke Kuala Lumpur. Kemudian bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

Harga Pakej

Kategori Bilik Berdua Bilik Seorang Kanak² Bilik Berdua Kanak² Berkatil Kanak² Tanpa Katil
Promosi RM 1950 RM 2750 RM 1790 RM 1690 RM 1490
Warga Emas RM 1890 RM 2690

Jadual Penerbangan

Hari

Penerbangan

Dari

Ke

Perlepasan

Ketibaan

01

OD 522

K.LUMPUR

 BANGKOK

1600

1710

05

OD 523

BANGKOK

K.LUMPUR

1810

2120

 

Tarikh

20 AUG | 12 SEP 2020

Hotel

BANDAR

BIL.MALAM

RATING

NAMA HOTEL

Bangkok

3

3*

Baan Thai Boutique atau setaraf

Pattaya

1

3*

Grand Daynight atau setaraf

Pakej Termasuk

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan 3 malam di hotel 3* dengan sarapan (rujuk senarai hotel yang ditawarkan)
 • Tiket masuk ke tempat lawatan seperti di dalam aturcara.
 • Makanan sesuai Muslim seperti yang terdapat di dalam aturcara.
 • Perkhidmatan bas persiaran berhawa dingin yang selesa
 • Perkhidmatan pemandu pelancong yang berpengalaman sepanjang lawatan
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran
 • Ketua rombongan yang terlatih professional dari Wan Vacation Sdn Bhd

Pakej Tidak Termasuk

 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurance kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam waktu perlepasan)
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.
Peta Perjalanan
Galeri

Hubungi kami sekarang