6H4M GUILIN + YANGSHUO + GUANGZHOU

BEIJING
Seorang Dewasa Bilik Berdua *

RM 2490

Price
Harga Normal: RM 2990
Dewasa: RM 2490
Warga Emas: RM 2450
Price
Harga Normal: RM 2990
Dewasa: RM 2490
Warga Emas: RM 2450

Proceed Booking

  Kenapa Selamatbercuti.com?

 • Harga kompetitif tanpa kos terselindung
 • Pengendali professional & berpengalaman
 • Penyediaan makanan sesuai Muslim
 • Penjagaan waktu solat Musafir
Max People : 30

Penerbangan

Aturcara

Hari 1KUALA LUMPUR – GUILIN (MT/MM)

Peserta akan berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA 2) bagi penerbangan ke Guilin. Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Liangjiang Guilin, peserta akan bertemu dengan pemandu pelancong kami. Makan tengah hari di restoran tempatan. Kemudian, di bawa ke untuk menunaikan solat. Selepas makan malam di restoran tempatan, tetamu akan di bawa membeli belah di merupakan tarikan pusat membeli belah pertama di Guilinyang menjual pelbagai barangan China seperti pakaian, kasut, beg dan macam-macam lagi. Daftar masuk hotel dan bermalam di Guilin

Hari 2GUILIN (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Seterusnya tetamu akan dibawa melawat ke iaitu sebuah gua batu kapur semulajadi yang amat unik bentuk semulajadinya, tambah menarik bila dilimpahi dengan lampu berwarna-warni dan terletak di sebuah bukit berbentuk seperti mahkota. Tetamu akan dibawa untuk makan tengah hari di restoran dan serta bersolat di . Destinasi seterusnya adalah melawat iaitu Chinese herb center, silk dan juga latex. Seterusnya melawat ke yang merupakan mercu tanda dan simbolik kepada bandar Guilin. Bentuk bulat di bawah belalai gajah itu dikenali sebagai kerana pada waktu malam, bayangan bulan dapat dilihat pada lengkongan batu dan nampak seakan-akan terapung di atas air. Ianya terletak di pertemuan Sungai Taohua dan Sungai Lijiang. Makan tengahari di restoran dan seterusnya melawat sekitar . Di sini peserta akan dapat melihat keindahan , dan . Sememangnya cukup menakjubkan mata memandang. Makan malam di restoran dan kembali ke hotel.

Hari 3GUILIN - YANGSHUO (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di restoran dan bertolak ke untuk melawat yang merupakan sebuah taman yang memaparkan semua budaya etnik minority yang tinggal di sekitar Guilin. Tetamu juga akan dibawa menaiki untuk melihat kawasan semula jadi yang sangat indah sambil menikmati pemandangan yang berlatar belakangkan gunung-ganang, gua, dan sungai. Makan tengah hari di restoran. Selain itu, tetamu juga dapat berjalan-jalan di sekitar bangunan-bangunan tradisional dan melihat beberapa penduduk tempatan membuat kraf tangan serta bermain alat muzik. Makan malam di restoran dan kemudiannya peserta akan dibawa ke yang juga dikenali sebagai “Global Village”, merupakan jalan tertua di Yangshuo yang mempunyai sejarah lebih daripada 1400 tahun. Pelbagai barangan ada di sini seperti baju, kasut, cenderahati dan sebagainya. Pulang semula ke hotel.

Hari 4YANGSHOU - GUANGZHOU (SP/MT/MM)

Bersarapan pagi di restoran. Bertolak ke Stesen Keretapi Yangshuo untuk menaiki keretapi laju ke bandar Setibanya di Guangzhou, peserta akan dibawa untuk makan tengahari di restoran, solat di atau dikenali sebagai Masjid Besar Kanton dan ianya telah dibina sejak tahun 1300 dahulu. Kemudian peserta akan di bawa untuk membeli belah di yang merupakan pusat membeli-belah yang paling popular dan murah. Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel.

Hari 5GUANGZHOU – KUALA LUMPUR (SP/MT)

Sarapan pagi di restoran. Memulakan lawatan dengan melawat yang merupakan satu taman terbesar di bandar Guangzhou dan terdiri daripada tiga tasik buatan dan tujuh bukit di Yuexiu Mountain. Taman ini merupakan satu daripada lapan tarikan baru di Guangzhou dan tarikan utama di taman ini ialah yang menjadi mercu tanda kota Guangzhou. Kemudian berhenti foto di yang merupakan menara TV kedua tertinggi di dunia seterusnya melawat di sekitar yang merupakan kawasan taman bunga yang amat luas dan lebih beratus pokok-pokok besar ditanam di sekitarnya. Peserta akan di bawa solat di . Seterusnya di bawa membeli-belah di dan sebelum bertolak ke Lapangan Terbang Antarabangsa Guangzhou Baiyun untuk menaiki pesawat pulang ke Kuala Lumpur.

Hari 6KUALA LUMPUR

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Harga Pakej

Kategori Bilik Berdua Bilik Seorang Kanak² Bilik Berdua Kanak² Berkatil Kanak² Tanpa Katil
Promosi RM 2490 RM 2890 RM 2290 RM 2290 RM 2190
Warga Emas RM 2450 RM 2850

Jadual Penerbangan

Hari

Penerbangan

Dari

Ke

Perlepasan

Ketibaan

01

AK 156

K.LUMPUR

GUILIN

0720

1120

05

AK 117

GUANGZHOU

K.LUMPUR

2220

0210 + 1

Tarikh

03,14 Sep 2020

Hotel

BANDAR

RATING

MALAM

NAMA HOTEL

Guilin

4*

2

Hotel Universal Guilin atau setaraf

Yangshou

4*

1

Days Hotel Frontier Yangshou atau setaraf

Guangzhou

4*

1

Royal Tulip Luxury Hotel atau setaraf

Pakej Termasuk

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan 3 malam di hotel 3* dengan sarapan (rujuk senarai hotel yang ditawarkan)
 • Tiket masuk ke tempat lawatan seperti di dalam aturcara.
 • Makanan sesuai Muslim seperti yang terdapat di dalam aturcara.
 • Perkhidmatan bas persiaran berhawa dingin yang selesa
 • Perkhidmatan pemandu pelancong yang berpengalaman sepanjang lawatan
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran
 • Ketua rombongan yang terlatih professional dari Wan Vacation Sdn Bhd

Pakej Tidak Termasuk

 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurance kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam waktu perlepasan)
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.

Hubungi kami sekarang