7H5M BEIJING MENGAGUMKAN

BEIJING
Seorang Dewasa Bilik Berdua *

RM 2290

Meneroka sekitar bandar Saigon.
Harga Normal: RM 2,490
Dewasa: RM 2290
Warga Emas: RM 2250
Meneroka sekitar bandar Saigon.
Harga Normal: RM 2,490
Dewasa: RM 2290
Warga Emas: RM 2250

Proceed Booking

  Kenapa Selamatbercuti.com?

 • Harga kompetitif tanpa kos terselindung
 • Pengendali professional & berpengalaman
 • Penyediaan makanan sesuai Muslim
 • Penjagaan waktu solat Musafir
Max People : 30

Penerbangan

Aturcara

Hari 1KUALA LUMPUR – HONG KONG - BEIJING

Bertolak dari Kuala Lumpur untuk penerbangan ke Dalat. Dijemput oleh pemandu pelancong di lapangan terbang Lien Khuong. Tetamu akan dibawa melawat ke Dalat City Flower Garden. Ia adalah salah sebuah taman bunga yang terkenal dengan bunga ros, daisy, bunga matahari dan sebagainya. Seterusnya, tetamu akan dibawa melawat ke Old Train Station merupakan stesen keretapi tertua di Vietnam dan Indochina yang dibina pada tahun 1932. Makan malam di restoran tempatan. Selepas makan malam, tetamu juga berkesempatan menikmati waktu terluang untuk membeli belah di Dalat Night Market. Kemudian, daftar masuk hotel.

Hari 2BEIJING (SP/MT/MM)

Selepas bersarapan di hotel, mulakan lawatan ke Tian An Men Square yang merupakan dataran terbesar di dunia dan juga bersempadan dengan Great Hall of the People. Di situ juga terdapat pahlawan nasional yang dibangunkan pada tahun 1952 dan dianggap sebagai monumen terbesar dalam sejarah China. Kemudian peserta dibawa melawat ke Forbidden City yang merupakan kompleks istana bagi Maharaja Dinasti Ming dan Dinasti Qing selama lebih 500 tahun dahulu. Ia juga diisytiharkan sebagai Tapak Warisan Dunia pada 1987 dan disenaraikan oleh UNESCO sebagai koleksi struktur kayu kuno yang dipelihara dunia. Makan tengahari di restoran tempatan, peserta dibawa ziarahi Niujie Mosque untuk bersolat dan ianya merupakan masjid yang paling bersejarah di Beijing. Ia mula dibina pada tahun 996 semasa Dinasti Liao dan menjadi pusat rohani bagi 10,000 umat islam di sini. Peserta akan singgah di Muslim Super Market yang merupakan satu-satunya pasaraya bagi umat islam tempatan. Seterusnya, melawat Baoshutang atau dikenali burning cream centre. Peserta akan dibawa untuk melihat Persembahan Akrobatik. Makan malam di restoran tempatan dan kembali ke hotel.

Hari 3BEIJING (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Peserta dibawa melawat Great Wall of China yang diperbuat daripada batu bata, kayu di atas bukit dan merupakan kawalan sempadan juga jalan yang dibina sepanjang garis timur ke barat. Ianya juga merupakan salah satu binaan dari 7 keajaiban dunia. Singgah ke Chinese Herb Centre sebelum solat dan makan tengahari di restoran tempatan, seterusnya peserta dibawa untuk membeli belah di Wangfujing Street dimana peserta boleh membeli belah dengan cara tawar-menawar. Di sini juga terdapat baju-baju, bag, kasut dan pelbagai lagi barangan tempatan. Menyaksikan ceremony teh dan berpeluang membeli teh di Tea Centre. Kunjungi kedai latex. Makan malam di restoran tempatan dan kembali ke hotel.

Hari 4BEIJING (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Peserta akan memulakan lawatan ke Summer Palace yang merupakan sebuah istana yang terletak di atas Longevity Hill seluas 2.9 km persegi. Ia dibina oleh Maharaja Qianlong pada tahun 1750 dengan menggabungkan keindahan senibina istana, kecantikan landskap, tasik dan bukit bukau. Destinasi seterusnya adalah Yuyutuan Park atau dikenali dengan nama Jade Lake Park iaitu taman moden yang dibangunkan semula pada tahun 1990. Seterusnya peserta dibawa membeli-belah di Tea Shop dan makan tengahari di restoran tempatan. Seterusnya peserta dibawa ziarahi dan solat di Fayouan Mosque dan membeli belah di Silk Street sebelum terus ke The Place untuk melihat LED terbesar di Beijing dan juga Asia. Selepas makan malam di restoran tempatan, peserta dibawa kembali ke hotel.

Hari 5BEIJING (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel, peserta dibawa bergambar di luar Bird’s Nest Stadium yang dikenali sebagai Stadium Nasional Beijing yang mengambil masa selama 5 tahun untuk disiapkan dan Water Cube yang juga dikenali sebagai Pusat Akuatik Nasional, Beijing yang pernah menjadi tuan rumah Sukan Olimpik pada tahun 2008. Tidak jauh dari situ adalah Pearl Shop. Makan tengahari dan solat di Nadouya Mosque. Seterusnya membeli belah di Hongqiao Market. Makan malam di restoran tempatan sebelum sebelum kembali ke hotel.

Hari 6BEIJING – HONG KONG- KUALA LUMPUR (SP)

Sarapan pagi di hotel. Aktiviti bebas sebelum bertolak ke Lapangan Terbang untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

Hari 7KUALA LUMPUR

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.

Harga Pakej

Kategori Bilik Berdua Bilik Seorang Kanak² Bilik Berdua Kanak² Berkatil Kanak² Tanpa Katil
Promosi RM 2290 RM 2790 RM 2190 RM 2190 RM 1990
Warga Emas RM 2250 RM 2750

Jadual Penerbangan

Penerbangan

Dari

Ke

Perlepasan

Ketibaan

KA  730

K.LUMPUR

HONG KONG

0815

1225

CX  312

HONG KONG

BEIJING

1700

2025

CX  391

BEIJING

HONG KONG

1340

1735

KA  727

HONG KONG

K.LUMPUR

2015

0010+1

Tarikh

15 Sep 2020

Hotel

BANDAR RATING NAMA HOTEL
Beijing 5* Odin Theme Hotel atau setaraf

Pakej Termasuk

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan 3 malam di hotel 3* dengan sarapan (rujuk senarai hotel yang ditawarkan)
 • Tiket masuk ke tempat lawatan seperti di dalam aturcara.
 • Makanan sesuai Muslim seperti yang terdapat di dalam aturcara.
 • Perkhidmatan bas persiaran berhawa dingin yang selesa
 • Perkhidmatan pemandu pelancong yang berpengalaman sepanjang lawatan
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran
 • Ketua rombongan yang terlatih professional dari Wan Vacation Sdn Bhd

Pakej Tidak Termasuk

 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurance kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam waktu perlepasan)
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.
Peta Perjalanan
Galeri

Hubungi kami sekarang