9H7M ARMENIA + GEORGIA + AZERBAIJAN

YEREVAN - GARNI – GEGHARD – LAKE SEVAN – DILIJAN – HAGHPAT - TBILISI - SIGNAGHI – SHEKI – GOBUSTAN – BAKU
Seorang Dewasa Bilik Berdua *

RM 6890

Terokai Rantau Caucasus
Harga Normal: RM 7790
Dewasa: RM 6890
Warga Emas: RM 6790
Terokai Rantau Caucasus
Harga Normal: RM 7790
Dewasa: RM 6890
Warga Emas: RM 6790

Proceed Booking

  Kenapa Selamatbercuti.com?

 • Harga kompetitif tanpa kos terselindung
 • Pengendali professional & berpengalaman
 • Penyediaan makanan sesuai Muslim
 • Penjagaan waktu solat Musafir
Max People : 30

Penerbangan

Aturcara

Hari 1KUALA LUMPUR – SHARJAH – YEREVAN (MT/MM)

Berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) bagi penerbangan menuju ke Yerevan yang terletak di negara Armenia melalui Sharjah. Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Zvartnots, tetamu akan dibawa makan tengah hari. Kemudian, tetamu akan dibawa ke Ejmiatsin untuk bergambar bersama sebuah kompleks gereja pertama di dunia. Ia dipercayai dibina pada abad ketiga dan kini berfungsi sebagai pusat keagamaan rasmi Armenia. Sebahagian daripada gereja di Georgia dan Armenia diiktiraf sebagai Tapak Warisan UNESCO. Kemudian, tetamu akan di bawa untuk melawat Zvartnots Cathedral di mana juga merupakan sebuah bangunan yang dijumpai selepas kerja-kerja penggalian dan pembinaan semula di lakukan. Terletak di atas bukit dan merupakan sebuah struktur asas dalam seni bina dan mendapat kemasyuran besar di seluruh dunia. Di sini juga terletaknya Archeological Museum. Makan malam dan daftar masuk hotel.

Hari 2YEREVAN – GARNI – GEGHARD - LAKE SEVAN – DILIJAN (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel, seterusnya tetamu akan dibawa melawat sekitar bandar Yerevan: Republic Square, Mashtoc Avenue, House of the Opera, Aram Khachatryan, dan Cascade Yerevan. Kemudian, bertolak ke Garni dan melawat Pagan Temple yang dibina pada tahun pertama Masihi yang berbentuk seakan sama dengan bangunan Parthenon di Greece. Pada tahun 1679, satu gempa bumi telah berlaku dan memusnahkan beberapa bahagian kuil tersebut namun beberapa tahun kemudian ia telah dibaik pulih semula. Kemudian meneruskan perjalanan ke Geghard, dan bergambar di Geghard Monastery yang dibina pada pertengahan abad ke-13 sebelum tetamu di bawa melawat ke Lake Sevan yang merupakan tasik terbesar di Armenia dan di daerah Kaukasus. Tetamu berpeluang untuk mengabadikan kenangan terindah di Lake Sevan. Makan malam dan daftar masuk hotel.

Hari 3DILIJAN – HAGHPAT - TBILISI (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel, kemudian tetamu akan dibawa ke Haghpat, melawat Monastery of Haghpat yang tersenarai antara salah satu tapak warisan dunia UNESCO dan merupakan salah satu pusat agama, budaya dan pendidikan terbesar semasa zaman pertengahan Armenia yang dijumpai pada tahun 976 oleh isteri kepada Raja Ashot III, Permaisuri Khosrovanuysh. Makan tengah hari dan solat sebelum meneruskan perjalanan ke bandar Tbilisi. Makan malam dan daftar masuk hotel.

Hari 4TBILISI –– MTSKHETA – TBILISI (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel, lawatan akan dimulakan di sekitar bandar Tbilisi yang merupakan ibu kota Georgia paling besar dan terletak di tebing sungai Mtkvari. Sejarah bandar di sini dapat dilihat melalui seni bina bangunannya. Antara tempat yang akan dilawati adalah kawasan Old Town Metekhi, salah satu kawasan bandar yang paling awal di diami. Kemudian tetamu berpeluang menaiki kereta kabel untuk ke Narikala Fortress, dan berpeluang untuk melihat sekeliling bandar Tbilisi dari kubu kuno ini. Seterusnya, tetamu di bawa untuk melihat Sharden Street, dan Bridge of Peace. Makan tengah hari dan tetamu akan dibawa ke puncak bukit untuk melawat Jvari Monastery yang terletak di antara pertembungan dua sungai Mtvkari dan Aragvi sambil menikmati keindahan bandar Mtskheta dari atas bukit. Makan malam dan pulang ke hotel.

Hari 5TIBLISI – SIGHNAGHI - SHEKI (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel, teruskan perjalanan ke bandar Sighnaghi yang digelar sebagai “City of Love”. Bandar ini dibina dengan sisa-sisa kubu dari abad ke-18. Berhampiran Sighnaghi, tersergam Biara Bodbe dimana St Nino merupakan individu pertama yang membawa agama Kristian ke Georgia. Makan tengah hari dan meneruskan perjalanan ke Sheki. Setibanya di Sheki, tetamu berpeluang untuk melawat Palace of Shaki Khan dan Medieval Caravanserai. Kedua-duanya merupakan sebuah tapak warisan UNESCO. Makan malam dan daftar masuk hotel.

Hari 6SHEKI - BAKU (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Melawat Djuma Cathedral Mosque sebelum meneruskan perjalanan ke Baku. Setibanya di Baku, tetamu akan dibawa bergambar di Heydar Aliyev Center, iaitu kompleks bangunan yang direka oleh arkitek Irak-British, Zaha Hadid dan terkenal dengan seni bina yang tersendiri dengan gaya melengkung dan sudutnya yang tajam. Pusat ini dinamakan sempena nama Heydar Aliyev, setiausaha pertama Azerbaijan Soviet dari 1969 hingga 1982, dan presiden Republik Azerbaijan dari Oktober 1993 hingga Oktober 2003. Kemudian ke Upland Park sebelum makan malam dan daftar masuk ke hotel.

Hari 7BAKU – GOBUSTAN – BAKU (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Bertolak ke Gobustan, dan melawat Gobustan Rock Cultural Museum. Ia merangkumi tiga kawasan tinggi berbatu dengan koleksi lebih daripada 6,000 ukiran batu daripada 40,000 tahun dahulu. Kemudian, kembali semula ke Baku, dan melawat Shirvanshahs Palace Complex, yang dibangunkan oleh kerajaan Shirvanshah dan di gelar sebagai “one of the pearls of Azerbaijan’s Architecture” bersama Maiden Tower (Qiz Qalazi) yang merupakan bangunan kebanggaan rakyat Baku kerana tersenarai dalam UNESCO. Kemudian membeli belah di Medieval Market Square. Makan malam dan pulang ke hotel.

Hari 8BAKU – ATESHGAH – YANARDAG – SHARJAH (SP/MT)

Sarapan pagi di hotel. Tetamu akan dibawa melawat ke The Baku Ateshgah, yang sering kali disebut sebagai “Fire Temple of Baku”. Kemudian ke Yanardag Mountain, di mana terdapat api gas semulajadi di lereng bukit tersebut. Seterusnya, tetamu akan di bawa terus ke Lapangan Terbang Antarabangsa Baku Heydar Aliyev untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur melalui Sharjah.

Hari 9KUALA LUMPUR

Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur

Harga Pakej

Kategori Bilik Berdua Bilik Seorang Kanak² Bilik Berdua Kanak² Berkatil Kanak² Tanpa Katil
Promosi RM 6890 RM 7790 RM 6390 RM 5790 RM 5490
Warga Emas RM 6790 RM 7690

Jadual Penerbangan

Penerbangan Dari Ke Perlepasan Ketibaan
G9 924 KUL SHJ 0300 0650
G9 245 SHJ EVN 0820 1130
G9 306 GYD SHJ 1130 1410
G9 923 SHJ KUL 1450 0200

Tarikh

15 Sep 2020

Hotel

BANDAR RATING MALAM NAMA HOTEL
Yerevan 4* 1 Hotel Ani Central Inn atau setaraf
Dilijan 4* 1 Hotel Dilijan Park atau setaraf
Tbillisi 4* 2 Hotel Iveria Inn Tbilisi atau setaraf
Sheki 4* 1 Hotel Sheki Park atau setaraf
Baku 4* 1 Hotel Ammar Grand Baku atau setaraf

 

Pakej Termasuk

 • Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan segala cukai penerbangan.
 • Hotel penginapan bertaraf 4* sepanjang lawatan (rujuk senarai hotel ditawarkan).
 • Sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam sesuai Muslim sepanjang lawatan.
 • Tiket masuk ke tempat lawatan seperti dalam aturcara.
 • Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yang selesa.
 • Perkhidmatan pemandu pelancong berbahasa Inggeris yang berpengalaman sepanjang lawatan.
 • Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran.
 • Diiringi ketua rombongan yang terlatih profesional dari Wan Vacation Sdn. Bhd.
 • Percuma edisi beg kembara khas (kecuali bayi) Wan Vacation Sdn. Bhd.

Pakej Tidak Termasuk

 • Insurans kembara (travel insurance) – sila hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurans kembara yang sesuai.
 • Surcaj tambahan kepada harga yang ditawarkan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah (sekiranya ada dinyatakan di dalam tarikh perlepasan).
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, snek dan mini bar dan perkhidmatan porter sekiranya tidak disediakan.
 • Makan minum, tiket lawatan dan lawatan selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi yang dibawa.
 • Perkara lain selain dari yang dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.